CAZ brengt kaskraker 'The Shawshank Redemption'

vrijdag 19 mei 2017

Op zaterdag 20 mei brengt CAZ om 20.40 uur het historisch drama 'Lincoln' met Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis, Oscarwinnares Sally Field en David Strathairn in de hoofdrollen.

De film won twee Oscars. Daniel Day-Lewis vertolkt de rol van Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten. De film volgt Lincoln tijdens zijn laatste maanden als president. Hij bedenkt een actieplan tegen de Amerikaanse burgeroorlog en voert in zijn laatste paar maanden een voortdurende strijd tegen de machtige mannen van zijn kabinet om steun te krijgen voor zijn voorstel tot afschaffing van de slavernij.

Op zondag 21 mei staat om 20.40 uur de Amerikaanse misdaadfilm 'The Shawshank Redemption' op het programma met Oscarwinnaars Tim Robbins, Oscarwinnaar Morgan Freeman en Bob Gunton in de hoofdrollen. De film werd maar liefst voor 7 Oscars genomineerd.  Succesvol bankier Andy Dufresne krijgt in 1947 tweemaal levenslang voor de moord op zijn vrouw en diens minnaar. Hij wordt ondergebracht in de strenge Shawshank-gevangenis, waar hij de rest van zijn dagen moet slijten. Andy zondert zich lang af voor zijn medegevangenen, maar na een tijdje zoekt hij toch toenadering tot Ellis Boyd 'Red'. Door de jaren heen ontwikkelen Andy en Red een opmerkelijke vriendschapsband.

Op woensdag 24 mei is om 20.40 uur de Amerikaanse dramafilm 'The Tree of Life' te zien met Oscarwinnaar Brad Pitt, Oscarwinnaar Sean Penn en Jessica Chastain in de hoofdrollen. De elfjarige Jack heeft twee broers en woont bij zijn ouders. Op jonge leeftijd lijkt alles goed te gaan. Zijn moeder is lieflijk en vergevingsgezind en zijn vader probeert hem klaar te stomen voor de harde wereld. Dat de wereld inderdaad geen prettige plaats is, leert Jack als hij in aanraking komt met ziekte, lijden en de dood. Als volwassen man wordt Jack een verdwaalde ziel in een moderne wereld die op bijzondere wijze zijn weg probeert te vinden.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers