2017 start heftig en spectaculair met loodzware Dakar Rally

zaterdag 31 december 2016

Van tropische temperaturen tot vrieskou en van zandduinen tot hoogtes van ruim 5.000 meter. Alle extremen komen vanaf zondag 1 januari weer voorbij bij RTL 7 tijdens de 39ste editie van de Dakar Rally.

Voor de mannenzender van Nederland volgen Allard Kalff en Rob Kamphues de zwaarste rally ter wereld op de voet en doen zij dagelijks verslag. Daarnaast rijdt RTL 7's eigen racende reporter Tom Coronel ook weer mee en doet hij met zijn TomCam verslag van de insights uit het deelnemersveld.


De start is dit jaar op 2 januari in Asuncion, Paraguay, en de finish, bijna 9.000 kilometer verder, in Buenos Aires, op 14 januari. Het is voor het eerst dat 'Le Dakar' Paraguay aan doet. Deze 39ste editie verschijnen 316 voortuigen aan de start. Merendeel (146) motoren, 83 auto’s, 50 trucks en 37 quads. De 491 deelnemers die van start gaan komen uit 59 verschillende landen. Frankrijk is met 15% van de deelnemers hofleverancier, maar Nederland volgt op een tweede plek, met 34 equipes, wat goed is voor 14,1%.

Nederlandse deelnemers
Het merendeel van de Nederlandse deelnemers is dit jaar terug te vinden bij de trucks, waar tweevoudig winnaar Gerard de Rooy zijn Dakar-titel van afgelopen jaar gaat proberen te prolongeren. Bij de auto’s rust de Nederlandse hoop op de schouders van Erik van Loon. De Brabander mag in de top van het klassement geduchte tegenstand verwachten van onder meer 12-voudig winnaar en titelverdediger Stéphane Peterhansel. De strijd om de Nederlandse eer bij de motoren zal naar verwachting gaan tussen Jurgen van den Goorbergh en Robert van Pelt, die allebei in hun eentje – zonder assistentie van een team – de strijd tegen de elementen aangaan. Een overzicht van alle Nederlandse deelnemers is hier te vinden.

De Dakar Rally is vanaf 1 januari iedere avond (1 en 2 januari na darts en vanaf 3 januari rond de klok van 22.30 uur. Met een herhaling om 18.00 uur.). Online is de rally uitgebreid te volgen via rtlgp.nl en de social media-kanalen van RTL GP.

'RTL GP: Dakar', zondag 1 januari om 22.30 uur bij RTL 7.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers