John van den Heuvel reist naar oorlogsgebied IS voor 'Vermoord In Het Buitenland'

maandag 11 september 2017
Foto: RTL 5 - RTL Nederland 2014

John van de Heuvel is afgelopen voorjaar voor het RTL 4 programma 'Vermoord In Het Buitenland' afgereisd naar Irak. Na maandenlange zorgvuldige voorbereiding gaat hij samen met Dina, de moeder van de vermoorde Safhinaz, op zoek naar antwoorden rondom de dood van haar dochter.

De aflevering van morgenavond is grotendeels opgenomen in Irak.

Om de laatste woonplaats van Safhinaz te bereiken, voert de route langs de frontlinies, waar Iraaks-Koerdische milities op dat moment nog hevige strijd voeren met IS. Met een vrijgeleide van de Iraaks-Koerdische regering, gepantserde voertuigen en bewapende bewakers, lukt het om de laatste woonplaats van dochter Safhinaz te bereiken. Volgens John van den Heuvel was de reis, ondanks de grote risico’s, absoluut de moeite waard: 'Deze zaak heeft me enorm aangegrepen. Dina had zoveel meer vragen dan antwoorden over de dood van haar dochter dat we alles op alles hebben gezet. Door de hulp die we kregen van de Peshmerga, hebben we de ontmoeting in de gevangenis, tussen de dader en Dina kunnen vastleggen.'

John van den Heuvel vertelt vanavond zijn verhaal over deze missie aan tafel bij 'RTL Late Night'. Met moeder Dina gaat Humberto Tan het gesprek aan over hoe belangrijk de antwoorden zijn die ze heeft gekregen en over de eerste ontmoeting met haar drie kleinkinderen.

'Vermoord In Het Buitenland', dinsdag 12 september om 20.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers