'Bake Off' filosoof Wim Opbrouck wint Publieksprijs Jan Wauters

woensdag 24 oktober 2018

'Bake Off'-filosoof Wim Opbrouck kreeg op woensdag 24 oktober de Publieksprijs Jan Wauters 2018 tijdens Taaldag 10 in Studio 4 van het Flageygebouw in Brussel.

De teksten en presentatie van de master of baking ceremony, poetsenbakker en taartensommelier vielen duidelijk in de smaak bij het grote publiek. De jury was dan ook lovend: 'Zijn teksten en presentatie zijn snoepjes voor de taalliefhebber.'


Als kers op de taart komt er, na het grote succes, ook een nieuw seizoen aan van 'Bake Off Vlaanderen'. Iedereen die het grootste deel van zijn tijd in de keuken al bakkend spendeert, kan zich vanaf nu inschrijven voor het derde seizoen via VIER.be.

De Grote Prijs Jan Wauters wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid die excelleert in het gebruik van het Nederlands, en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit.

Dit waren de andere genomineerden voor de Grote Prijs en Publieksprijs Jan Wauters 2018:

Ayco Duyster (Radio 1)
Cara Van der Auwera (Klara)
Chaima Saysay (MNM)
Gilles De Coster (Radio 1, Canvas en Vier)
Kim Debrie (Radio 2)
Lode Roels (Radio 1)
Merijn Casteleyn (VTM)
Thomas Vanderveken (Canvas)

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers