Eerste gevechten bekend voor Cage Warriors 94 in Lotto Arena

vrijdag 27 april 2018

Antwerpenaar en dus thuisvechter Jan 'Q-Bomb' Quaeyhaegens neemt het op tegen Cage Warriors veteraan Phil Mulpeter, terwijl Hasselaar Erdi Karatas en de Nederlander Jarno Errens respectievelijk UK sterren Jai Herbert en Dean Truman krijgen voorgeschoteld.

Op 16 juni a.s. slaan Eleven Sports en Cage Warriors opnieuw de handen in elkaar om de MMA fans te trakteren op een onvergetelijke, spectaculaire fight night van internationaal niveau. De vorige editie was al fenomenaal, maar Cage Warriors – nog altijd de belangrijkste Europese MMA promotie – heeft beloofd nog straffer uit de hoek te komen.


Tijdens de vorige editie in de Lotto Arena maakte lokale held Jan Quaeyhaegens brandhout van de Nederlander Leon Jansen – TKO in de eerste ronde. Zijn dominante prestatie verzekerde hem alvast een plek op Cage Warriors 94. Ondertussen vocht Q-Bomb nog drie keer, en telkens maakte hij het binnen de tijd af, waardoor hij met een winning streak en veel vertrouwen de ring ingaat. Daar krijgt hij een tegenstander van een ander kaliber tegenover zich. Phil Mulpeter is een Ierse veteraan met een pak ervaring en ook een serie TKO’s op zijn teller, onder andere in CW56 en CW65.

'Mijn ambities liggen hoog', zegt Jan Quaeyhaegens, 'ik wil in mijn sport zo ver mogelijk raken en dus moet ik stappen zetten. Phil Mulpeter is een hele goeie en harde vechter van wereldklasse. Tegen hem kan ik bewijzen daar ook thuis te horen. Het zal niet makkelijk worden, want Mulpeter is er zo één die nooit opgeeft, en uit een onmogelijke positie kan terugvechten. Dat hij een persoonlijke vriend is van Conor McGregor geeft het voor mij nog extra pigment.'

Jarno Errens uit het Nederlands Limburg is nog zo’n jong talent dat staat te popelen om internationaal door te breken. Met zes indrukwekkende zeges op een rij – waarvan vier submissions met vier verschillende wurgtechnieken - kan hij al een mooi palmares voorleggen. Zijn tegenstander Dean Trueman (ENG) pakte op CW92 uit met een onvergetelijke partij en zal wellicht ook in Antwerpen voor vuurwerk zorgen.

De derde aangekondigde clash bij de lichtgewichten is die tussen Erdi Karatas uit Hasselt en de Brit Jai Herbert. Sinds zijn debuut in 2011 zorgde Karatas geregeld voor verrassingen met zijn dominante en agressieve stijl. Ook hij zit in een winning streak van vier partijen en zal die reeks ongetwijfeld willen verder zetten tegen de Brit Herbert, die een multi-fight contract tekende bij Cage Warriors en wil debuteren met een topperformance. Spektakel ten top met deze fight: beide fighters wonnen al hun partijen met TKO…

De komende weken zal Eleven Sports samen met Cage Warriors de rest van de fight card meedelen. Uitkijken is het alleszins ook nog naar de tegenstanders van de Belgische toppers Brian Bouland en Donovan Desmae.

Tickets voor Cage Warriors 94 zijn verkrijgbaar via de website van Tele Ticket Service.

CW94 FIGHT CARD

Phil Mulpeter (IRL) vs Jan Quaeyhaegens (BEL)
Jarno Errens (NL) vs Dean Trueman (ENG)
Jai Herbert (ENG) vs Erdi Karatas (BEL)

CW94 BEVESTIGDE NAMEN

Brian Bouland (BEL)
Donovan Desmae (BEL)
Maarten Wouters (BEL)
Sam Creasey (ENG)
Hubert Geven (NL)
Leah McCourt (N-IRL)
Eva Dourthe (FR)
Manon Fiorot (FR)
Cory McKenna (ENG)

Persbericht Eleven Sports
http://www.elevensportsnetwork.be

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers