Jury 'SYTYCD' moest moeilijke keuze maken

maandag 20 april 2015

De jury van 'So You Think You Can Dance' stuurde zondagavond, na de vierde liveshow, Gill en Jorge naar huis. Maar dat was allesbehalve naar hun zin. Ook op de sociale media is heel wat te doen rond de exits. Zo staat op de website van Het Belang van Limburg.

In het nieuwste seizoen van de dansshow op VTM mag de kijker kiezen welke koppels rechtstreeks naar de volgende liveshow gaan. Die koppels mogen vervolgens nog één danser redden die met hen doorgaat. De overblijvende dansers moeten in een ‘dance for your life’ proberen om de jury te overtuigen hen toch in de show te houden. Twee dansers, een vrouw én een man, worden daarna door de jury naar huis gestuurd.

Zo gebeurde het zondag dat Nina en Dieter, die van de jury nochtans slechte commentaren hadden gekregen, door het publiek rechtstreeks werden doorgestuurd naar de volgende liveshow én dat Dane werd gered door zijn mededansers. Malik en Jorge, die met hun act dan weer alle lof oogstten, kwamen zo tegenover elkaar te staan. Uiteindelijk moest Jorge het onderspit delven.

Een hartverscheurende keuze voor de jury, zo bleek. 'We willen geen van jullie beiden naar huis sturen. Soms is de jury het niet eens met het publiek en ook niet alle juryleden zijn het eens met deze keuze', aldus Dan Karaty. 'Triestige avond... sad. Ik snapte vanavond helemaal niets van de stemmen... Jorge you are great! Never forget! Keep inspiring!', schreef jurylid Ish Ait Hamou na de exits op Facebook.

Op sociale media lijkt ook het publiek te schreeuwen om een ander stemsysteem. 'Ze zouden beter eerst de jury laten stemmen, dan zouden echt de beste dansers eerst doorgaan en de mindere dance for your life moeten doen', schrijft iemand op de Facebookpagina van ‘So You Think You Can Dance’. 'Helaas, we zijn al weken aan het vragen of er wat veranderd kan worden met het stemmen, het camerawerk, ... er komt geen reactie', zegt iemand anders.


Bron: hbvl.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers