Meeste JIM awards voor Dimitri Vegas & Like Mike en Ed Sheeran

zaterdag 21 februari 2015

JIM heeft vrijdag de JIMMIES 2015, de JIM Awards, live uitgereikt vanuit de JIM-studio in Vilvoorde. JIM-VJ's Eline De Munck en Sean Dhondt waren opnieuw de hosts van dienst.

In de studio waren heel wat genomineerden en bekende gezichten aanwezig, samen met 100 JIM-kijkers die de show exclusief mochten meemaken. Maar liefst 10.500 jongeren brachten online hun stem uit en kozen zo de winnaars. Iedereen kon de show ook live volgen via JIM en JIM.be.


De grote winnaar van de avond was het dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike. De op één na beste dj’s ter wereld gingen aan de haal met maar liefst drie JIMMIES: Best Dance, Best Album Nationaal en Best DJ Nationaal. Als huisdj’s van Tomorrowland mochten ze ook de award voor Best Festival in ontvangst nemen.

Oscar & The Wolf viel twee keer in de prijs, maar ook o.a. Nathalie Meskens, Matteo Simoni, Natalia, Safety First, Gabriel Rios, Triggerfinger en Joy Anna Thielemans vielen in de prijzen.

Tussen de uitreikingen door werd er ook live voor de nodige muzikale toon gezorgd: de Nederlanders van Jebroer trokken de awarduitreiking op gang met hun hit ‘Banaan’. Daarnaast stonden ook de Jamaicaanse OMI, opkomend talent Tout Va Bien en JIMMIES-winnaar Gabriel Rios op het podium. Dit jaar koos de jongerenzender trouwens niet voor de gebruikelijke award-beeldjes: alle winnaars mochten een gepersonaliseerde smartphone in ontvangst nemen.

De UberJIMMIE 2015 - een speciale prijs die JIM jaarlijks uitreikt - ging naar het Limburgse festival Pukkelpop, dat dit jaar aan zijn 30e editie toe is. Organisator Chokri Mahassine kwam deze speciale prijs in ontvangst nemen. JIM wil het festival met deze UberJIMMIE bedanken omdat ze jaarlijks nieuw talent een kans geven op het Pukkelpop-podium. Naast de aanwezige winnaars waren er ook dit jaar heel wat andere bekende gezichten van de partij: o.a. Heidi en Erika Van Tielen, Showbizz Bart en Chris Willemsen tekenden present.

Een overzicht van de nationale winnaars van de JIMMIES 2015:

Dimitri Vegas & Like Mike (Best Dance)
Dimitri Vegas & Like Mike (Best DJ Nationaal)
Dimitri Vegas & Like Mike (Best Album Nationaal)
Oscar & The Wolf (Best Band Nationaal)
Oscar & The Wolf (Best Breakthrough Nationaal)
Gabriel Rios (Best Male Nationaal)
Natalia (Best Female Nationaal)
Triggerfinger (Best Rock)
Stromae (Best Live Act)
Tomorrowland (Best Festival)
Safety First (Best TV Show)
Nathalie Meskens (Best TV Personality)
Matteo Simoni (Hottie Of The Year)
Joy Anna Thielemans (Social Media Personality)
Teach Me Whatever (Blogger Of The Year)
Pukkelpop (UberJIMMIE)

Er waren ook heel wat internationale artiesten bij de winnaars: Ed Sheeran ging met de meeste JIMMIES aan de haal: Best Male Internationaal, Best Pop en Best Album Internationaal. Ook Mark Ronson & Bruno Mars (Best Video ‘Uptown Funk), Ariana Grande (Best Female Internationaal), One Direction (Best Band Internationaal), Beyoncé (Best Urban), Sam Smith (Best Breakthrough Internationaal) en David Guetta (Best DJ Internationaal) vielen in de prijzen. Ook The Fault In Our Stars (Best Movie), Dubsmash (Trend Of The Year) en de Ice Bucket Challenge (Best Viral) wonnen een JIMMIE.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers