Nieuw op Canvas: Deense topreeks 'The Legacy'

maandag 25 mei 2015

'The Legacy' is een intens Deens familiedrama van de makers van 'The Killing' en 'Borgen'. De kinderen van een wereldberoemde kunstenares hebben allemaal hun eigen weg gekozen.

Maar wanneer hun terminaal zieke moeder haar landgoed in haar testament aan een onverwachte erfgenaam schenkt, komen familiegeheimen, onderhuidse spanningen en oude conflicten aan de oppervlakte. Vanaf dinsdag 26 mei om 21.25 uur op Canvas, telkens twee afleveringen na elkaar.


De nalatenschap van 'The Killing' en 'Borgen'
'The Legacy' (Arvingerne in het Deens) was vorig jaar in Denemarken een regelrechte hit, met lovende kritieken en nóg hogere kijkcijfers dan 'The Killing' en 'Borgen'. De reeks werd geregisseerd door Pernilla August (de muze van Ingmar Bergman en ook bekend van de 'Star Wars Prequels'). De hoofrollen worden gespeeld door onder meer Trine Dyrholm ('Festen'), Jesper Christensen ('Casino Royale', 'Quantum of Solace'), Trond Espen Seim ('Varg Veum'), Carsten Björnlund ('The Killing') en Maria Bach Hansen ('Borgen'). De reeks won in Biarritz een Gouden Fipa voor de Beste Serie en het Beste Scenario (van Maya Ilsøe)

Erfenis van de sixties
Op haar landgoed op het Deense platteland landt leidt de beroemde kunstenares Veronika Grønnegaard (Kirsten Olesen) al sinds de wilde jaren ’60 een excentriek en kleurrijk bestaan. Haar kinderen Gro, Frederik en Emil hebben dat elk op hun eigen manier beleefd in een vrije, maar chaotische jeugd, ver van de traditionele familieverbanden. Ze zijn ook allemaal een heel andere richting uitgegaan. Wanneer hun moeder overlijdt, komen ze samen in het landgoed om de erfenis te verdelen. Maar net voor haar dood heeft Veronika haar testament aangepast. Ze laat heel het landgoed na aan slechts één van haar kinderen, eentje waar de andere drie het bestaan zelfs niet van kenden. Wat een vlotte en rimpelloze erfenisregeling had moeten worden, ontaardt in een pijnlijk proces waarbij geheime spanningen en leugens langzaam maar zeker aan het licht komen.

Hedendaagse familiesaga
De familiesaga is een oeroud Scandinavisch genre, maar in 'The Legacy' wordt het een op en top hedendaags drama over mensen van vlees en bloed die na hun onconventionele opvoeding allemaal hun eigen keuzes hebben gemaakt en hun eigen leven hebben opgebouwd in diverse geledingen van de maatschappij. En toch is het een familiekwestie die hun zekerheden en waardenpatroon aan het wankelen brengt. Het verhaal wordt subtiel opgebouwd, de personages zijn zorgvuldig en genuanceerd geschilderd en worden navenant vertolkt. De sfeer is donker en Scandinavisch en tegelijk artistiek en kosmopolitisch. De reeks speelt zich deels af in het mooie landgoed van Veronika en deels in het grootstedelijke milieu van haar kinderen.

Cast:

Veronika (Kirsten Olesen)
Thomas Konradsen (Jesper Christensen)
Gro (Trine Dyrholm)
Robert Eliassen (Trond Espen Seim)
Frederik (Carsten Björnlund)
Emil (Mikkel Boe Fölsgaard)
Signe Larsen (Marie Bach Hansen)

'The Legacy', vanaf dinsdag 26 mei om 21.25 uur op Canvas.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers