Nieuw op Ketnet: 'Blacklist' met Tom Waes

dinsdag 21 oktober 2014

Vorig jaar lanceerde Ketnet de 'Checklist', een lijst van dingen die kinderen absoluut nog willen doen voor ze 12 jaar worden. Uiteraard kwamen er veel inzendingen.

Ketnet hielp de kids om hun checks te realiseren. Maar Tom Waes heeft in de kelders van Ketnet een kluis ontdekt met daarin een geheim dat Ketnet liever verborgen wilde houden. Het is een lijst, de Blacklist, waarin ideeën staan van kinderen die volgens Ketnet onmogelijk uitvoerbaar zijn, te moeilijk, te gevaarlijk, onwettelijk.


Maar volgens Tom Waes is niets onmogelijk. Met de lijst in de hand is Tom Waes de kinderen gaan opzoeken. Uit de Blacklist heeft Tom zes onmogelijke checks opgevist. Elke week gaat hij de uitdaging aan om één van de onmogelijke checks tot een goed einde te brengen. Of dat altijd zal lukken is natuurlijk de vraag. Samen met enkele dappere Ketnetters heeft hij bewezen dat alles mogelijk is.

'Maar ik ben slechts de begeleider', zegt Tom. 'Zij moesten alles tot een goed einde brengen.' Sommige wensen gaan zelf heel ver. Tom maakt er wel een erezaak van om samen met de kinderen hun wensen in vervulling te laten gaan.

Elke week komt één Blacklist-check aan bod. De Ketnetkijkers kunnen volgen hoe Tom en zijn protégé in vier afleveringen de check stap na stap probeert te realiseren. 'Blacklist' is dus een heus vervolgverhaal.

Uiteraard hebben de kinderen veel afgezien, maar dat is ook de bedoeling. Kinderen worden, volgens Waes, dikwijls teveel betutteld en een begeleid gevaar kunnen zij wel aan. 'Het was een fantastische tijd', besluit Tom. 'En voor dergelijk programma mogen ze me altijd terugbellen.'

'Blacklist', vanaf maandag 3 november om 8.25 uur en 18.35 uur van maandag tot donderdag op Ketnet. Compilatieaflevering op zaterdag om 9.35 uur.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers