Nieuw seizoen van 'Kosmoo' bij Studio 100 TV en Telenet

vrijdag 16 juni 2017

Naar aanleiding van de nieuwe reeks van de succesvolle Studio 100 TV-reeks 'Kosmoo' lanceren Telenet en Studio 100 TV een nieuwe, innovatieve belevingsapp.

In 26 natuur- en recreatiegebieden verspreid over Vlaanderen kunnen alle kinderen meespelen in een interactief Kosmoo avontuur via de mobiele KosmooPlay app. Niet voor TV, maar buiten in de natuur met gans de familie. Eenmaal terug thuis kunnen de kinderen genieten van de het tweede seizoen van Kosmoo, volledig beschikbaar vanaf 1 juli in Play van Telenet en op Studio 100 TV.


Play everywhere, ook buiten
Na een bijzonder succesvol eerste seizoen wordt 'Kosmoo' ook naast het televisiescherm leven ingeblazen. Dit in de vorm van een interactieve belevingsapp, waarvan het verhaal zich alleen ter plaatse, op de wandelpaden ontrolt.

Met deze samenwerking willen Telenet en Studio 100 TV kinderen en hun ouders naar buiten nemen tijdens de zomer en de Play ervaring en de avonturen van 'Kosmoo' breder trekken dan enkel de televisiebeleving.

Met de gratis KosmooPlay-app  kunnen gezinnen op speurneuzentocht in de natuur met Kosmoo en zijn vrienden. Het spel kan op 26 locaties gespeeld worden over heel Vlaanderen, waaronder in Blaasveldbroek (Mechelen), de Blaarmeersen (Gent) Meerdalwoud (Leuven), Hoge Kempen (Genk).

Het is uniek dat een TV-reeks vertaald wordt naar een spannend avontuur in de echte wereld. Benny Salaets, director content distribution Studio 100: 'Dit is echt wat men 'digital storytelling' noemt. Kinderen beleven en sturen mee een verhaal, niet van thuis, maar in de natuur met een klein schermpje in hun hand.'

Het spannende verhaal ontrolt zich ter plaatse
Tientallen dieren zijn spoorloos verdwenen. De kinderen moeten Kosmoo, Robbe en Ellis helpen om de gestolen dieren te zoeken, en moeten daarbij opdrachten uitvoeren en spelletjes spelen om uiteindelijk de dierendief te ontmaskeren.

Het interactieve verhaal, de episode als het ware, ontrolt zich alleen ter plaatse langs de twee wandelingen die op de 26 locaties werden uitgestippeld. Iedereen legt de wandeling af en krijgt instructies of tips van Robbe en Ellis als opdrachten worden volbracht. Alleen zo kunnen kinderen de dieren en de boef vinden. De spanning van TV buiten in de natuur.

Tweede seizoen van 'Kosmoo' in Play en op Studio 100 TV
Na het grote succes van de 1e reeks komt er vanaf 1 juli een gloednieuwe tweede reeks aan van 'Kosmoo' op Studio 100 TV. Robbe en zijn vriendin Ellis weer veel spannende avonturen  in Zeezicht, natuurlijk met Robbe’s trouwe viervoeter Kosmoo.  De volledige reeks zal vanaf 1 juli direct beschikbaar zijn in Play, waar ook het volledige eerste seizoen te bekijken is.

Jeroen Bronselaer, sr VP Residential Marketing Telenet is blij met het nieuwe seizoen en de app: 'Telenet vindt het belangrijk om een uitgebreid en kwalitatief aanbod voor kinderen te brengen, ook in Play. Kosmoo heeft vorig jaar snel de kinderharten veroverd.  Dat we nu het tweede seizoen kunnen lanceren voegt wat toe aan Play. En met de KosmooPlay app kunnen we de Play ervaring naar buiten brengen.'

De KosmooPlay App is gratis en voor iedereen beschikbaar vanaf 15 juni via telenet.be/kosmooplay.

Het 2de seizoen van 'Kosmoo', elke zaterdag vanaf 1 juli een nieuwe aflevering op Studio 100 TV om 8.30 uur, alle afleveringen in Telenet Play.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers