SPOILERS! Seizoensfinale 'Thuis': Overleven Marianne en Tom de aanval van William?

vrijdag 24 juni 2016

Ook de éénentwintigste seizoensfinale van 'Thuis' op vrijdag 24 juni is traditiegetrouw goed voor een flinke portie drama. Wie de aflevering nog niet gezien heeft, stopt nu best met verder lezen.

Vele vragen blijven onbeantwoord tot het nieuwe seizoen van start gaat op maandag 29 augustus.


Eindelijk getrouwd…
Eerder dit jaar hebben Peter en Femke met de dood van hun zoontje Lucas een drama moeten verwerken. Ook hun huwelijk is daardoor uitgesteld. Een paar maanden later vindt Peter toch de moed om de grote stap te zetten, en organiseert hij stiekem een super romantisch trouwfeest. Maar op de dag zelf, midden in een event waar alles dreigt fout te lopen, wijst een verbaasde Femke Peter af.

In de allerlaatste aflevering van  dit seizoen beseft Femke pas echt wat ze gedaan heeft. Ze verrast Peter op haar beurt door toch haar jawoord te geven in hun nieuwe stekje, De Withoeve.

Peggy naar Portugal
Ook Rosa, Jenny en Leo hebben afgelopen seizoen een nieuwe thuis gevonden. Voor Peggy verliep het allemaal iets moeizamer. Na de onterechte beschuldiging voor de moord op Lucas, probeert ze haar leven een nieuwe richting te geven.

Die richting blijkt in het buitenland te liggen, in eerste instantie bij Bianca in Marokko, tot ze haar oude liefde Bennie De Taeye tegen het lijf loopt. Ze hakt de knoop door, haar geluk ligt bij Bennie, in Portugal.

Olivia en Arne: een gevaarlijke mix
Lowie en zijn Olivia zijn al een tijdje niet meer, en daar zit Arne zeker voor iets tussen. De spontane Arne blijkt meer dan gewoon vriendschappelijke gevoelens te hebben voor Olivia en daar krijgt Lowie de bewijzen van te zien via mysterieuze foto’s. Nadat het tot een kus komt tussen Arne en Olivia, maakt Lowie een einde aan de relatie. Zo drijft hij Olivia recht in de armen van Arne.

Arne neemt Olivia op sleeptouw naar de vele feestjes in de buurt maar wat Olivia niet weet is dat Arne verantwoordelijk is voor haar blackouts. Wanneer ze samen naar een festival gaan, slaat Arne opnieuw toe. Hij neemt Olivia mee naar een verlaten plek in het bos. Olivia lijkt een vogel voor de kat…

Het masker valt af…
Mariannes ogen gaan eindelijk open wanneer ze ontdekt dat William het pistool niet heeft weggedaan. Ook Hélène opent de jacht op William. Met de hulp van Karin Baert, haalt Hélène alles uit de kast om ‘haar Henri, chérie’ te ontmaskeren, helaas laat ze daarbij zelf het leven.

William voelt de grond te warm worden onder zijn voeten, als hij Marianne niet kan hebben, dan niemand. Hij trekt naar het ziekenhuis waar hij de liefde van zijn leven, Marianne laat stikken in een hoofdkussen. Tom probeert nog tussen te komen, maar ook hij raakt verwikkeld in een gevecht met William. Zal hij de zomer overleven?

Hartverscheurende tranen van Frank
Vorig jaar vierden Frank en Simonne nog hun 20-jarig jubileum, maar de liefde voor elkaar is een jaar later, na de terugkeer van Kaat, ver te zoeken. Hoe hard Frank ook probeert, het lukt hem niet om Kaat te aanvaarden als zijn dochter. Tot grote frustratie van Simonne, die niet begrijpt hoe een vader z’n kind zo kan afstoten. De situatie drijft hem en Simonne uit elkaar.

Frank zoekt onderdak bij de Kabouters, maar onder invloed van Sam en z’n vrienden probeert hij toch nog een keer met Simonne te praten. Wat een verzoenend gesprek had moeten worden, eindigt in een pijnlijk gesprek dat zowel bij Frank als Simonne door merg en been gaat. Frank beseft hier pas ten volle dat hij zijn 'suske' écht kwijt is. Gebroken huilt Frank uit in de armen van Toon. Ook Simonne blijft er niet onbewogen bij, en zij vindt troost bij Waldek. En zelfs iets meer dan troost, want het komt tot een verrassende kus tussen de twee. Was dit een eenmalige troostende kus of schuilt er toch meer achter de kus?

Herhaling seizoensfinale, zondag 28 augustus om 19.40 uur. Start nieuw seizoen: op maandag 29 augustus om 20.10 uur.

Na de seizoensfinale is de volledige aflevering online te herbekijken mét ondertiteling: http://www.een.be/programmas/thuis/de-seizoensfinale-2016

thuisopeen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers