Sven Gatz denkt aan verbod op doorspoelen reclame

woensdag 21 maart 2018

Minister van Media Sven Gatz (Open VLD) denkt eraan om het doorspoelen van reclame te verbieden. Dat heeft hij gezegd vanuit San Fransisco. De minister is daar op werkbezoek en bezocht er onder meer Netflix.

TV-zenders en distributeurs zoals Telenet en Proximus zoeken al een hele tijd naar een oplossing voor het uitgesteld kijken. Kijkers spoelen dan massaal reclame door waardoor inkomsten verloren gaan. Er is nog geen enkele werkbare oplossing gevonden. Gatz wil nu zelf tussenbeide komen. Als oplossing denkt hij bijvoorbeeld aan een verbod op het doorspoelen van de reclameblokken. De kijker zou dan vervolgens korte reclameblokken te zien krijgen die hij moet uitzitten.


Sven Gatz begrijpt dat kijkers liever geen reclame zien, maar benadrukt dat advertenties voor commerciële zenders noodzakelijk zijn om hun programma's te kunnen blijven maken. MEDIALAAN, met oa. VTM en Q2 in de portefeuille, staat niet weigerachtig tegenover Gatz' idee. Wie hun programma's uitgesteld bekijkt, kan de reclame nu al niet doorspoelen. Telenet heeft het als distributeur moeilijk met het voornemen van de minister.

Bron: hln.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers