TV-zender VICELAND vanaf 1 juni ook bij Proximus

vrijdag 26 mei 2017

VICELAND, de cultuur- en lifestylezender van de groep VICE Media, maakt vanaf 1 juni deel uit van het basisaanbod van alle Proximus TV-klanten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Proximus TV wordt hierdoor het eerste platform dat deze zender voor zijn klanten in de drie gewesten van het land beschikbaar maakt, en het enige dat VICELAND in Wallonië aanbiedt.


VICELAND, dat in 2016 door de groep VICE Media werd gelanceerd, zorgt voor een revolutie in de manier van televisie maken dankzij een unieke storytelling en een vernieuwende kijk op de jongerencultuur.

De programma’s van VICELAND, die voor alle schermen zijn bedoeld, verzoenen de generatie van 18-35-jarigen met televisie door op een kwaliteitsvolle manier thema’s te belichten die de 'millennials' na aan het hart liggen, zoals muziek, kunst, seks, gastronomie, mode, technologie of sport.

In België zal VICELAND de internationale programma’s van de zenders (zoals 'Gaycation', 'Needles & Pins' of 'Noiseye') aanbieden, naast lokaal geproduceerde inhoud, die in Vlaanderen in het Nederlands en in Wallonië in het Frans zal worden uitgezonden.

VICELAND zal in HD beschikbaar zijn via het kanaal 104 in Vlaanderen en via het kanaal 105 in Franstalig België. Proximus TV wordt hiermee het enige digitale tv-platform dat VICELAND in Wallonië aanbiedt.

VICELAND werd in februari 2016 in de Verenigde Staten en Canada gelanceerd en is de televisietak van VICE, dat aanvankelijk een papieren tijdschrift was, maar de voorbije jaren wereldwijd een unieke reputatie heeft verworven met de productie van toonaangevende video-inhoud voor jongeren. Vandaag is VICE Media een multimediaplatform dat alle media en alle schermen omvat – d.w.z. online, offline, mobiel en lineair – met als doel alle jongeren ter wereld met zijn programma's te laten kennismaken.

VICELAND: een eigen identiteit en een unieke storytelling
Met de Amerikaanse regisseur Spike Jonze (maker van onder meer de films 'Being John Malkovich' en 'Her') aan het hoofd, biedt de zender VICELAND programma's met een eigen identiteit en een unieke storytelling. Ze willen beter inspelen op de interesses van de 18-35-jarigen, die de neiging hebben om zich van de traditionele televisie af te keren. Tv-kijkers van VICELAND kunnen onder meer van de volgende programma's genieten:

- 'Gaycation': een reeks documentaires waarin de actrice Ellen Page, samen met haar beste vriend Ian Daniel, op ontdekking gaat bij LGBTQ-gemeenschappen over de hele wereld
- 'Needles & Pins': een reeks documentaires waarin de kunstenaar Grace Neutral de kijker meeneemt doorheen de geschiedenis van de kunst van het tatoeëren, van de subcultuur tot het mondiale fenomeen, via Zuid-Korea, Los Angeles, Las Vegas, Nieuw-Zeeland, Japan en het Verenigd Koninkrijk
- 'Noisey': een uitzending die op zoek gaat naar kunstenaars uit uiteenlopende fascinerende, maar soms ook heel controversiële muziekscenes. Elke aflevering laat de kijker kennismaken met subculturen en gemeenschappen van de verschillende steden om het ontstaan van sommige actuele muziekstromingen beter te begrijpen

Maar VICELAND staat niet alleen voor internationale inhoud. Zoals in de andere landen waar de zender werd gelanceerd, zal de Belgische versie van VICELAND ook lokale producties omvatten. In België zullen zowel de Vlaamse als de Franstalige kijkers van de zender toegang hebben tot door VICE Media geproduceerde originele programma's in hun taal.

Persbericht Proximus TV
http://www.viceland.com

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers