'Witse' is (even) terug op de zondag van Eén

zaterdag 10 december 2016

Heimwee naar de koude zondagavonden waar 'Witse' zorgde voor een straf verhaal alvorens de werkweek te starten? Dan is er goed nieuws voor de fans. Eén brengt vanaf zondag 11 december 'Witse, de minireeks'.







Anderhalf miljoen kijkers tot 2 miljoen kijkers lokken naar Eén? Het was acht jaar lang geen enkel probleem voor commissaris Witse. Van 2004 tot 2012 was de serie het kijkcijferkanon van Eén. Geen enkele zondagavondreeks deed het hem nadien nog na.

Een eigen bioscoopfilm leek dan ook een logisch gevolg. In 2014 kwam 'W.' van regisseur Frank Van Mechelen in de zalen. De kijkers volgden niet. De film werd met slechts 33.000 bezoekers een megaflop. Niemand begreep waarom en er werd zelfs een intern onderzoek gestart naar de oorzaken.

Eén hoopt beter te scoren en geeft de film nu een tweede kans in de vorm van een driedelige miniserie, vanaf zondag 11 december op uw scherm.

Het verhaal
Witse keert terug naar zijn geboortestreek om de moordenaar van zijn nichtje te vinden. Oude familiewonden worden opengereten. Het duurt niet lang voordat hij in aanvaring komt met de lokale politie.

'Witse, de minireeks', vanaf zondag 11 december om 21.30 uur op Eén.


Eén

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers