Antonio Banderas is Pablo Picasso in tweede seizoen van 'Genius' - VIDEO

zaterdag 21 april 2018

Na het succes van het eerste seizoen, rond natuurkundig genie Albert Einstein, belicht het tweede seizoen het leven van Pablo Picasso. Antonio Banderas ('Evita', 'The Mask of Zorro', 'El Mariachi') vertolkt de rol van de zowel excentrieke als geniale kunstenaar.

Het nieuwe seizoen van 'Genius' werd opnieuw geregisseerd door Ron Howard en zal vanaf zondag 22 april te zien zijn op National Geographic.


Net zoals Einstein in het eerste seizoen van 'Genius', stelde Picasso zich de wereld op een totaal nieuwe en niet-traditionele manier voor. Hij vernieuwde de kijk op kunst en creativiteit. De kunstenaar maakte in zijn leven ruim 50.000 werken.

Picasso's passie en onuitputbare creativiteit waren onlosmakelijk verbonden met zijn chaotische persoonlijke leven inclusief onstuimige huwelijken en vele affaires. In het nieuwe seizoen van 'Genius' maak je hier ook uitgebreid kennis mee.

'Het levensverhaal van Pablo Picasso fascineert mij al jaren! Ik heb veel respect voor deze man die ook afkomstig is uit mijn geboorteplaats Màlaga. Ik ben vereerd om samen met National Geographic en het 'Genius'-team het authentieke verhaal te vertellen van één van ‘s werelds meest innovatieve kunstschilders', zegt Antonio Banderas, Picasso.

'Antonio was een logische keuze. Net zoals Picasso heeft hij een open kijk op het leven die zal bijdragen aan de genialiteit die we zoeken. Hij heeft zo’n groot bereik als acteur, dat ik zeker weet dat hij als geen ander deze briljante en onconventionele kunstenaar tot leven kan brengen.', zo vertelt Ron Howard, producer.

Het nieuwe seizoen van 'Genius' telt tien afleveringen en zal vanaf zondag 22 april om 21.30 uur te zien zijn op National Geographic.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers