Veelbesproken visuele spektakel Okja op Netflix

woensdag 28 juni 2017

Woensdag om 17.00 uur zal Bong Joon Ho's 'Okja' wereldwijd en exclusief beschikbaar zijn op Netflix. In de 'production diary' featurette vertelt de gerenommeerde regisseur waar hij zijn inspiratie haalde voor het gigantische beest dat centraal in de film staat.

Ook hoofdrolspelers Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal en An-Seo Hyun komen aan het woord.


De visionaire filmmaker Bong Joon Ho, het creatieve brein achter de door filmfans geliefde producties 'Snowpiercer' en 'The Host', komt met een nieuw grensverleggend avontuur 'Okja'. De film gaat over Mija, een jong meisje dat alles moet riskeren om te voorkomen dat haar beste vriend, een gigantisch maar vriendelijke beest genaamd Okja, ontvoerd wordt door een machtige multinational.

De indrukwekkende cast van Okja bestaat uit Tilda Swinton, Paul Dano, Lily Collins, Giancarlo Esposito, Steven Yeung, Jake Gyllenhaal en introduceert de jonge actrice An Seo-Hyun in haar hoofdrol als 'Mija'.

Synopsis
Tien jaar lang heeft het jonge meisje Mija gezorgd voor Okja - een gigantisch beest maar een nog grotere vriend - in de groene heuvels van Zuid-Korea. Hun idyllische vriendschap wordt bruut uiteengerukt als Okja naar New York wordt ontvoerd door de multinational Mirando Corporation, onder leiding van de narcistische CEO Lucy Mirando (Tilda Swinton). Mija is vastberaden om Okja te redden. Ze stort zich in een adembenemend spannend avontuur om weer herenigd te worden met haar dierlijke vriend. Die opdracht wordt nog complexer van zodra groepen kapitalisten, demonstranten en consumenten zich met het lot van Okja bemoeien. Maar Mija zet alles op alles om haar vriendelijke reus weer thuis te krijgen...

Humor, drama en een scherpe visie op onze consumptiemaatschappij worden door regisseur Bong Joon Ho in 'Okja' samengesmolten tot een klein verhaal over de band tussen mens en dier.

De film is een Plan B Entertainment, Lewis Pictures en Kate Street Picture Company productie in samenwerking met Netflix.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers