EK vrouwenvoetbal integraal en live te volgen op Eurosport

dinsdag 18 augustus 2009

Voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlands vrouwenvoetbal heeft de nationale hoofdmacht zich geplaatst voor het EK, dat vanaf komende zondag wordt gespeeld in Finland. De ploeg van bondscoach Vera Pauw opent dat toernooi met een krachtmeting met de Oekra´ne en neemt het in de groepsfase verder op tegen Denemarken en (gastland) Finland. Eurosport is er tot en met de finale, op 10 september, live bij.

Eurosport is 'host broadcaster' van het evenement en verzorgt de productie (in native HD) en live verslaggeving van alle 25 wedstrijden. Ook worden, zowel voor als na de wedstrijden, de speelsters en coaches uitgebreid ge´nterviewd. Het Nederlandstalige commentaar is in handen van Herman Hobert, Krijn Schuitemaker, Robbert Reimering en Frank Kramer.

Euro 2009 vindt eens in de vier jaar plaats en behoort (met het FIFA wereldkampioenschap) tot de twee grootste vrouwenvoetbaltoernooien ter wereld. Vier jaar geleden deden er nog acht landen mee, dit jaar zijn dat er twaalf: Nederland, Finland, ItaliŰ, Oekra´ne, Rusland, Denemarken, Engeland, Duitsland, Zweden, Frankrijk, Noorwegen en IJsland. Speelsteden zijn Helsinki, Lahti, Tampere en Turku.

De poule-indeling

  • Groep A: Finland, Oekra´ne, Denemarken, Nederland
  • Groep B: Duitsland, IJsland, Noorwegen, Frankrijk
  • Groep C: Zweden, Engeland, Rusland, ItaliŰ

Het speelschema van Oranje

  • Zondag 23 augustus: oekra´ne - Nederland (openingswedstrijd)
  • Woensdag 26 augustus: Nederland - Finland
  • Zaterdag 29 augustus: Denemarken - Nederland

De verrichtingen van het Nederlands vrouwenelftal zijn ook online te volgen met de Eurosport Player.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers