'The Crown' - seizoen 2 vrijdag beschikbaar op Netflix

donderdag 7 december 2017

Prinses Margaret (Vanessa Kirby) stond altijd in de schaduw van haar oudere zus Queen Elizabeth II (Claire Foy), maar ontsnapte op haar eigen manier aan het strenge koninklijke regime.

In het tweede seizoen van 'The Crown' maken we kennis met Anthony Armstrong Jones (Matthew Goode), Prinses Margarets latere echtgenoot.


'The Crown' - seizoen 2
'The Crown' vertelt het levensverhaal van Queen Elizabeth II gedurende haar regeerperiode in een tijd waarin de kwetsbare sociale orde, die na de Tweede Wereldoorlog nog nauwelijks hersteld is, opnieuw uiteen dreigt te vallen.

Het tweede seizoen neemt ons mee naar het einde van het tijdperk waarin men respect en ontzag had voor de monarchie, en leidt de revolutionaire jaren ‘60 in. Van de soldaten van de Armed Forces die een illegale oorlog voeren in Egypte tot de teloorgang van de derde Minister President, Harold Macmillan, na een destructief schandaal.

'The Crown' brengt de grootste politieke en mondiale gebeurtenissen in beeld, bepalend voor het verloop van de tweede helft van de 20ste eeuw. De serie is ongeëvenaard in haar omvang, ambitie en creatieve visie.

Gebaseerd op het award winnende toneelstuk 'The Audience', brengt de serie het Oscar-genomineerde team bestaande uit Peter Morgan ('The Queen', 'Frost/Nixon'), regisseur Stephen Daldry ('The Hours', 'Billy Elliot') en producent Andy Harries ('The Queen') bij elkaar.

'The Crown' - seizoen 2, vanaf vrijdag 8 december op Netflix.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers