Baudet, Arib, Dijkhoff in top 5 Politicus van het Jaar van 'EenVandaag'

donderdag 14 december 2017

Thierry Baudet, Jeroen Dijsselbloem, Khadija Arib, Jesse Klaver en Klaas Dijkhoff maken dit jaar kans op de titel Politicus van het Jaar. Dat heeft Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel bekendgemaakt.

Met het bekendmaken van deze top vijf, in willekeurige volgorde, is ook de tweede stemronde geopend. Iedereen kan vanaf nu zijn of haar favoriet kiezen uit deze vijf via politicusvanhetjaar.nl. De Politicus van het Jaar 2017 wordt maandag bekendgemaakt tijdens een speciale live-uitzending van 'EenVandaag', vanuit de Oude Zaal van de Tweede Kamer.


Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel duidt de top vijf: 'Het mooie van de Politicus van het Jaar vind ik, dat hij of zij vaak een belangrijke ontwikkeling belichaamt die dat jaar plaatsvond. Dat geldt ook voor de kandidaten van dit jaar. De top-5 van 2017 bevat drie kopmannen van de nieuwe generatie. Thierry Baudet haalde twee zetels in deze Kamer en zijn partij groeide dit jaar naar 17.000 leden. Een opmerkelijke prestatie. Ook Jesse Klaver deed iets bijzonders: hij zette GroenLinks dit jaar terug op de kaart: van 4 naar 14 Kamerzetels. Klaas Dijkhoff spreekt met zijn no-nonsense houding en gewone taal veel mensen aan. En dan Khadija Arib, de herkozen voorzitter van de Tweede Kamer. Ze houdt orde in een woelig politiek landschap en dwingt respect af - ook dus van veel mensen in het land. En Jeroen Dijsselbloem completeert het gezelschap genomineerden. Hij neemt afscheid dit jaar en wordt geroemd vanwege zijn harde werk en successen als minister van Financiën en in Europa. Als hij maandag wint is dat bijna een oeuvreprijs.'

'EenVandaag Politicus van het Jaar', maandag 18 december om 18.15 uur bij AVROTROS op NPO 1.

EenVandaag

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers