BNNVARA volop aanwezig op het Movies that Matter festival

donderdag 22 maart 2018

Voor het elfde jaar is BNNVARA als mediapartner volop aanwezig op het Movies that Matter Festival in Den Haag. Met een live radio-uitzending, drie festivalpremières, vier speciaal geselecteerde films op televisie en als afsluiter de uitreiking van de BNNVARA-Publieksprijs voor Beste Film op zaterdag 31 maart.

 


 

Première De verloren kinderen van het Kalifaat
In aanwezigheid van Sinan Can gaat op zaterdag 24 maart de BNNVARA-documentaire De verloren kinderen van het Kalifaat in première. Daarin reist Sinan samen met Houssein, vader van twee IS-kinderen, naar Syrië. In de puinhopen van het kalifaat gaat Houssein op zoek naar zijn familie. Ze bezoeken Raqqa, waar zijn 15-jarige zoon Ilyas als IS-strijder om het leven kwam. De verloren kinderen van het Kalifaat wordt op maandag 26 maart om 21.00 uur uitgezonden op NPO 2.

Première Het Schoonmakersparlement
Op zaterdag 24 maart gaat ook de 2Doc: Het Schoonmakersparlement, van Leon Verdonschot in première. Het Schoonmakersparlement bestaat uit schoonmakers die binnen hun eigen beroepsgroep zijn gekozen om hun kwetsbare belangen te verdedigen. Leon Verdonschot volgt een jaar lang vier schoonmakers uit het parlement, tijdens hun werk, thuis en tijdens de acties die gevoerd worden voor een nieuwe cao. De documentaire strijdt mee om een Gouden Vlinder in het Dutch Movies Matter competitieprogramma en is op maandag 16 april om 21.00 uur op NPO 2 te zien.

Première 'Trippers'
Op vrijdag 30 maart om 17.00 uur gaat een bijzondere aflevering van het nieuwe seizoen van 'Trippers' in première. Geraldine Kemper gaat diep de favela’s van Brazilië in. In deze wereld -die ook wel Crackland wordt genoemd- ziet ze de verwoestende uitwerking van drugs, verslaving en nietsontziende criminaliteit. Ze is getuige van de oorlog die woedt tussen de politie en de kartels en ze gaat in gesprek met de mensen die dagelijks in deze onwerkelijke realiteit moeten zien te overleven. Na afloop gaan Geraldine Kemper en regisseur Kim Smeekes in gesprek met artistiek festivaldirecteur Dirk van der Straaten over het maken van de serie 'Trippers'. Het nieuwe seizoen van 'Trippers' is deze zomer te zien op NPO 3.

'Spijkers met Koppen' en 'De Nieuws BV'
Het BNNVARA Radio 2-programma 'Spijkers met Koppen', gepresenteerd door Dolf Jansen en Felix Meurders, is zaterdag 24 maart tijdens het festival live vanuit het Theater aan het Spui te horen. Met volop interviews, cabaret, columns van Emilio Guzman en Ivo Victoria en een live-optreden van Blaudzun. Publiek is van harte welkom tussen 12.00 en 14.00 uur. Ook het BNNVARA Radio 1-programma 'De Nieuws BV', gepresenteerd door Patrick Lodiers en Willemijn Veenhoven, besteedt aandacht aan het Movies that Matter Festival.

Vier films op tv
Gedurende de festivalweek zijn bij BNNVARA op NPO 2 vier festivalhighlights te zien. De speelfilm Noces is op vrijdag 23 maart om 23.00 uur te zien. Ook drie documentaires worden in het kader van het filmfestival uitgezonden. Recruiting for Jihad op dinsdag 27 maart om 22.55 uur, The Poetess op woensdag 28 maart om 22.55 uur en The Man who mends Women op donderdag 29 maart om 23.55 uur. Kijk voor meer informatie over de films op films.bnnvara.nl.

Movies that Matter Festival
Op het Movies that Matter Festival staan films en documentaires rond mensenrechtenkwesties centraal. Een thema van Amnesty International dat BNNVARA hoog in het vaandel heeft staan. Op het festival gaat het publiek in gesprek met mensenrechtenactivisten, filmmakers, politici en journalisten uit de hele wereld. Het festival vindt plaats van 23 maart tot en met 31 maart in Den Haag.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers