Actie voor CliniClowns in EO-liveshow 'Zet 'm op!'

woensdag 14 november 2018

In de grote eenmalige fondsenwervende tv-show 'Zet 'm op!' worden zieke kinderen verrast door de CliniClowns. Wat de kinderen niet weten is dat één van de clowns hun idool is.

Zo wordt Jonathan (13 jaar) – die al twee jaar strijdt tegen een hersentumor - verrast door niemand minder dan André van Duin. De Evangelische Omroep en Stichting CliniClowns Nederland slaan tijdens deze tv-avond de handen ineen om het belang van het werk van de CliniClowns te laten zien. De presentatie van de avond is in handen van Harm Edens en Anne-Mar Zwart.


Voor de ernstig zieke Jonathan zijn de CliniClowns heel belangrijk. Zij zorgen ervoor dat hij zich even niet ziek voelt en zijn er zelfs tijdens zijn fysiotherapiebehandelingen. Zo helpen zij hem zijn grenzen te verleggen. Jonathan is groot fan van André van Duin. Wat hij niet weet is dat André in het diepste geheim zich voorbereid om mee te spelen als CliniClown. Maar herkent Jonathan hem wel als André als CliniClown hem bezoekt?

Presentatie
Harm Edens en Anne-Mar Zwart zijn het presentatieduo van de avond. Harm: 'Er is bijna niets triester dan kinderen die ziek zijn. En alles wat je eraan kan doen om dat leed te verzachten is echt 100% de moeite waard. Het is zo ontzettend mooi om te zien wat het effect is van de clowns.'

Anne-Mar vult aan: 'Ik heb Jonathan en zijn moeder gesproken voor dit programma en de clowns zijn echt een lichtpuntje voor hen. De CliniClowns voelen feilloos aan hoe Jonathan zich voelt en hoe ze daarop moeten inspelen.'

Belpanel
Tijdens de uitzending is er een belpanel aanwezig. Mensen die donateur willen worden, kunnen bellen naar 0800 1336.

Over CliniClowns
CliniClowns zet zich in voor zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Door echt contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns voor waardevolle geluksmomenten. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst, en mensen met dementie bloeien op en voelen zich weer gezien.

'Zet ‘m op!' wordt in opdracht van de EO en CliniClowns geproduceerd door Skyhigh TV.

'Zet 'm Op!', zaterdag 15 december om 20.25 uur op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers