Annet Malherbe en Mark Rietman topadvocaten in nieuwe dramaserie 'De Zuidas'

donderdag 23 november 2017

Annet Malherbe en Mark Rietman spelen de hoofdrollen in de nieuwe achtdelige dramaserie 'De Zuidas' van BNNVARA. Ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker kruipen in de huid van een groep ambitieuze advocaten op de Amsterdamse Zuidas.

Financiële schandalen, handtastelijke cliënten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen; achter de spiegeltorens op de Zuidas speelt zich een wereld af die alleen toegankelijk is voor insiders. Tot nu. Schrijvers Karima Belgacem, Maria Guldenaar (pseudoniem) en Rolinde Hoorntje, bekend als het collectief ZoZuidas, schreven samen met Philip Delmaar ('Penoza', 'Keyzer & De Boer Advocaten') deze serie over het wel en wee in het Nederlandse zakendistrict. De opnames van 'De Zuidas' zijn deze week begonnen. De serie is in het voorjaar van 2018 te zien bij BNNVARA op NPO 3.


De schrijvers van ZoZuidas begonnen hun carrière zelf op de Zuidas en schrijven er sinds 2009 over op hun veelgelezen blog. Nu zijn hun ervaringen en de verhalen die zij binnenkregen op hun blog de voedingsbodem voor de splinternieuwe dramaserie: 'Op die vierkante kilometer van de Zuidas gelden strikte ongeschreven regels waarin veel jonge hyper-ambitieuze mensen hun emoties onderdrukken achter een masker van status en professionaliteit. Het is een snelkookpan waarin iedereen overleeft op een mix van cafeïne, adrenaline en testosteron. Maar stiekem hebben deze mensen best wat macht en sijpelen de gevolgen van wat er op de Zuidas gebeurt door in onze maatschappij. De spiegeltorens van de Zuidas zijn het perfecte decor voor een dramaserie. Met heel veel plezier nemen we de kijker mee deze wereld in.'

Advocaat worden op de prestigieuze Zuidas, daar dromen rechtenstudenten van. Een topsalaris, status, miljoenendeals en ongelimiteerd gin tonics drinken in exclusieve clubs op kosten van kantoor met collega’s die al snel je vrienden worden of meer. De net afgestudeerde rechtenstudent Sabia (Jouman Fattal) zet alles op alles om een plek te bemachtigen en te behouden bij één van de beste advocatenkantoren op de Zuidas, Van de Sande Grinten Meijer (met Annet Malherbe en Mark Rietman als founding partners), kortweg VDSGM. Als jonge ambitieuze advocate krijgt Sabia te maken met een ongekend machtsspel in de statusgevoelige wereld.

'De Zuidas' wordt geregisseerd door Nicole van Kilsdonk en Aaron Rookus en is een coproductie van Topkapi Films en BNNVARA.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers