Eurosport tijdens het wintersportseizoen

dinsdag 6 november 2018

Wintersportfans uit heel Europa krijgen de mogelijkheid om Lindsey Vonn tijdens haar laatste seizoen als professioneel skiester te volgen in het programma 'Chasing History', dat aankomende winter terugkeert bij Eurosport.

Fans krijgen de mogelijkheid om alle acties van de iconische wintersportster te volgen, zowel op als naast de piste. Vonn zal vier keer willen winnen om de boeken in te gaan als de meest succesvolle alpineskiër in de wereldbekergeschiedenis.


Als opvolger van het succesvolle eerste seizoen van 'Chasing History', dat ging over de emotionele achtbaan van een armblessure die bijna het einde van haar carrière betekende, de emotionele winst van haar 77e wereldbeker en haar bronzen medaille tijdens haar laatste Olympische Spelen, geeft Eurosport nogmaals een exclusief kijkje in het laatste hoofdstuk van Vonn’s glorieuze carrière.

De eerste aflevering zal te zien zijn na de eerste downhill race van het seizoen in Lake Louise in de laatste week van november. Alle afleveringen van 'Chasing History' zullen te zien zijn op Eurosport en de Eurosport Player. Daarnaast kun je op de website chasinghistory.eurosport.com terecht voor meer exclusieve behind-the-scenes content.

De drievoudig Olympisch medaillewinnares zegt: 'Tijdens mijn gehele carrière ben ik ontzettende goed ondersteund door fans vanuit heel Europa, en de positieve reacties die ik heb ontvangen naar aanleiding van het eerste seizoen van 'Chasing History' waren waanzinnig.'

'Het is een gek gevoel om me voor te bereiden op mijn laatste seizoen als professioneel skiester, maar ik ben dankbaar dat ik mijn gedachten en gevoelens heb kunnen delen met de Eurosport-kijkers. Eurosport heeft mijn gehele Wereldbekercarrière vanaf de eerste dag gevolgd en hopelijk krijgt 'Chasing History' een sprookjesachtig einde.'

Emir Osmanbegovic, SVP Sports Content & Production at Eurosport, zegt: 'Eurosport is trots op wat het reeds heeft bereikt op het gebied van real-life entertainment en is altijd op zoek naar mogelijkheden om fans de meest bijzondere en boeiende verhalen in de sportwereld te laten zien.'

'Lindsey Vonn is een van de meest succesvolle atleten aller tijden en met de mogelijkheid om haar leven van achter de schermen te volgen – op jacht naar deze historische mijlpaal in het laatste jaar van haar carrière – zitten fans op het puntje van hun stoel gedurende het seizoen.'

'Chasing History' complementeert Eurosport’s programmering tijdens het aankomende wintersportseizoen, waar alle wereldbeker- en WK- wedstrijden van alle wintersporten zowel live als on-demand voor fans beschikbaar zijn op Eurosport’s lineaire en digitale platformen.

Eurosport zal tijdens het wintersportseizoen van 2018-2019 in Europa en Zuid-Oost Azië meer dan 1.000 uur aan live sport uitzenden, waaronder maar liefst 170 wereldbekerwedstrijden – inclusief het Vierschansentoernooi rondom de jaarwisseling en de FIS Alpineski Wereldkampioenschappen in Are (Zweden) in februari. Eurosport’s uitgebreide uitzendpakket met premium content onderstreept en versterkt de positie als Home of Winter Sports in Europa.

Gedurende het aankomende seizoen (18/19) zullen de wintersporten worden geanalyseerd door de populairste en gespecialiseerde experts en sporthelden. Dit varieert van Olympisch kampioene Tina Maze in Italië tot aan voormalig Olympisch kampioene Nicolien Sauerbreij in Nederland.

Emir Osmanbegovic zegt: 'Dankzij de recordbrekende Olympische Spelen in Pyeongchang, is er weinig twijfel dat Eurosport de leidende zender is als het aankomt op wintersporten. Met meer live-uitzendingen dan ooit en extreem gespecialiseerde sporters als analytici is het simpelweg de beste plek om het seizoen te volgen en het spektakel live te zien.'

2018/2019 Wintersportseizoen op Eurosport

Alpineskiën – 33 wereldbeker events: 27 oktober - 17 maart
Cross-Country Skiing – 19 wereldbeker events: 24 November - 24 maart
Schansspringen – 30 wereldbeker events: 16 november - 24 maart
Freestyle Skiën – 35 wereldbeker events: 4 november - 30 maart
Snowboarden – 26 wereldbeker events: 3 november - 24 maart
Noordse combinatie – 14 wereldbeker events: 23 november - 17 maart
Biatlon – 19 wereldbeker events: 26 november - 24 maart
29/12 – 06/01 – Vierschansentoernooi in Duitsland en Oostenrijk
01/02 – 10/02 – FIS Snowboard e Freestyle wereldkampioenschap in Utah, Verenigde Staten
05/02 – 17/02 – FIS Alpineski kampioenschapen 2019 in Are, Zweden
19/02 – 03/03 – FIS Noordse combinatie kampioenschapen 2019 in Seefeld, Oostenrijk
07/03 – 17/03 – IBU Wereld Kampioenschapen Biatlon in Oestersund, Zweden

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers