Geef je op voor nieuw seizoen van 'Green Dream District'

vrijdag 16 december 2011

Voor een nieuwe reeks van 'Green Dream District' is Disney XD op zoek naar slimme uitvinders tussen de acht en veertien jaar. Tijdens dit programma gaan de presentatoren Levi van Kempen en Joris Putman met de Disney XD Discovery Truck langs scholen, zodat kids hun creatieve, verrassende en duurzaamste uitvinding kunnen presenteren aan een vakjury. Alleen of maximaal met vier personen.

Via http://www.greendreamdistrict.nl/ kunnen kids zichzelf opgeven.


Tijdens de voorrondes moeten de uitvinders de jury overtuigen dat hun idee het beste is. Een strenge jury beoordeelt de uitvindingen op een aantal punten: Is het uitvoerbaar? Is er een markt voor? En hoe duurzaam is de uitvinding eigenlijk? Hiervoor krijgen ze een cijfer. Daarna kunnen alle kijkers nog een week stemmen via de website op het idee dat hun het beste vinden. Tijdens elke aflevering gaat er iemand door naar de finale. In de finale-aflevering wordt duidelijk welke uitvinder de winnaar is van ‘Green Dream District’. Daarnaast is er in Green Dream District aandacht voor Friends for Change, het initiatief van Disney om kids bewust te maken van hun omgeving. Door iets kleins te doen kan er een groot verschil gemaakt worden. Kids kunnen hun beloftes achterlaten op http://www.disney.nl/FriendsForChange en op deze manier meedoen.

Persbericht Disney XD
http://www.disneyxd.nl

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers