Innovatieve spraakgestuurde kookhulp voor de lekkerste 'BinnensteBuiten' recepten

vrijdag 17 augustus 2018

Het populaire tv-programma 'BinnensteBuiten' pioniert met een spraakgestuurde keukenhulp. Zo heb jij je handen en ogen vrij om je volledig te richten op het koken.

Chef-kok Sharon de Miranda komt tot leven in jouw keuken met haar stem en begeleidt je stap-voor-stap door het recept heen, helemaal op jouw tempo. KRO-NCRV behoort tot de eerste 18 organisaties die een spraakgestuurde applicatie hebbent ontwikkeld voor de Google Assistent.


In de Google Assistent (app) kun je praten met de 'BinnensteBuiten' chef-kok Sharon de Miranda. Op jouw eigen tempo kun je haar vragen om de volgende stap in het recept. Je hoeft dus niet meer met je vieze handen je telefoon te ontgrendelen of de bladzijde van je kookboek om te slaan. Zo heb je je handen en ogen vrij voor het koken. Naast je culinaire steun en toeverlaat is Sharon ook heel gezellig in de keuken. Zo kun je haar bijvoorbeeld ook vragen iets te zingen.

Voor de omroep KRO-NCRV is deze ontwikkeling een eerste stap met een nieuwe, opkomende interface die interessante mogelijkheden biedt. In jargon wordt hiernaar verwezen met de term conversational interfaces; gebruikers praten tegen en reageren op een computer. Media-directeur Jochem de Jong is erg blij met de nieuwe innovatie: 'Met deze voice assistent van 'BinnensteBuiten' zetten we voor het eerst de technologie van voice recognition in. We gebruiken daarbij niet de stem van Google, maar de stem van onze eigen chef-kok Sharon. Zo maken we de technische interactie menselijk en het gesprek nog persoonlijker.'

Eindredacteur 'BinnensteBuiten' Ingely Rutten: 'Door het spraakgestuurde element en het gebruik van de stem van Sharon, krijg je écht het gevoel dat de 'BinnensteBuiten' kok naast je in de keuken staat. Dat maakt het heel persoonlijk en voegt een nieuwe dimensie toe aan de 'BinnensteBuiten' ervaring.'

Hoe het werkt
De gratis kookhulp kun je oproepen binnen de Google Assistent (app) op je smartphone of tablet. Vervolgens roep je: 'Ik wil praten met chef-kok 'BinnensteBuiten' en hoor je Sharon uit je speakers en kan je met haar gaan koken.'

Wekelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd in de verschillende categorieën: vegetarisch, vis, vlees en zoet. Probeer het zelf door in de Google Assistent 'chef-kok BinnensteBuiten' aan te roepen, veel plezier en eet smakelijk!

Probeer het nu!

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers