Jennifer Hoffman presenteert 'Grenzeloos Verliefd: Baby in het Buitenland'

maandag 26 november 2018

Na elf succesvolle seizoenen van het programma 'Grenzeloos Verliefd' komt Net5 in 2019 met de spin-off 'Grenzeloos Verliefd: Baby in het Buitenland', gepresenteerd door Jennifer Hoffman.

Hierin volgen we Nederlandse vrouwen die in een ander land wonen en zwanger zijn. Ze zijn geëmigreerd en verblijven nu met hun buitenlandse geliefde in een land waar de cultuur heel sterk verschilt van de Nederlandse cultuur.


In deze vierdelige serie staan vier verschillende Nederlandse vrouwen op het punt om te bevallen. De één heeft al kinderen, voor de ander is het het eerste kind. Ze zijn naar het buitenland geëmigreerd vanwege de liefde en terechtgekomen in exotische landen, waar de cultuur en levenswijze compleet anders is dan thuis. Tijdens hun zwangerschap beseffen ze zich meer en meer dat het land waar ze wonen mijlenver afstaat van wat ze gewend zijn en dat het opvoeden van een kind in dit land niet altijd eenvoudig zal zijn.

Aan de ene kant hunkeren de moeders naar het avontuur en is het hun wens om hun kinderen meer mee te geven dan het 'gewone' leven in Nederland, maar aan de andere kant lopen ze tegen allerlei onverwachte zaken aan. Alles is anders, van babyvoeding tot kraamhulp, van opvoeding tot scholen, van temperatuur tot leefomgeving. Hoe ga je daarmee om?

Gedurende een jaar volgen we de jonge ouders tijdens de periode voor de bevalling en in het eerste levensjaar van het kind en zien we tegen welke dilemma’s ze aanlopen. Zo ontdekt de één dat het beste ziekenhuis in de stad met draden aan elkaar hangt en vraagt ze zich sterk af of ze daar wel wil bevallen. Zo zien we hoe de ander op zoek gaat naar een school en ontdekt dat deze uren rijden van hun huis vandaan ligt. Daarbij is er vanwege de schaarste een enorm tekort aan luiers en babyvoeding in het land. Hoe gaan ze dat oplossen?

Jennifer Hoffman
Actrice en presentatrice Jennifer Hoffman zegt het volgende over haar rol in het programma: 'Wat ik altijd zo fijn aan het programma heb gevonden is dat het echt gaat over de mensen die worden gevolgd. Het gaat niet om de presentator. Het gaat om gewone mensen die dappere keuzes maken omwille van de liefde. En ik verheug me om die te mogen ontmoeten en voor even te volgen. Zeker nu het niet alleen maar om hen gaat, maar nu ze dezelfde keuze ook nog maken voor hun kind.'

Jennifer Hoffman was onlangs genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster als beste actrice in de hitserie 'De Luizenmoeder'. Ze was eerder te zien bij Net5 in de dramaseries 'Bitterzoet' en 'Verborgen Gebreken', ze had jarenlang een hoofdrol in de SBS6-serie 'Dokter Tinus' en speelde in diverse speelfilms waaronder 'Hartenstrijd', 'Hallo Bungalow' en in de 'Dummie de Mummie'-reeks.

'Grenzeloos Verliefd'
Afgelopen 25 september is alweer het elfde seizoen van 'Grenzeloos Verliefd' gestart met een marktaandeel van 8% (in de doelgroep 20-54 jaar). Vorig seizoen scoorde gemiddeld 7,7% met op 12 december het hoogste marktaandeel van 10%. Reden genoeg voor een spin-off van het langstlopende Nederlandse format bij Net5!

'Grenzeloos Verliefd: Baby in het Buitenland' wordt geproduceerd door Simpel Media, de makers van 'Grenzeloos Verliefd'. Dinsdag 27 november om 21.30 uur is de laatste aflevering van seizoen 11 van 'Grenzeloos Verliefd' te zien bij Net5.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers