Jeroen van der Boom met 'De Designdroom' bij SBS6

vrijdag 2 juni 2017

Zes aspirant interieur designers strijden in het nieuwe SBS6-programma 'De Designdroom' om de felbegeerde titel 'Beste interieurdesigner van Nederland'.

In een spannende afvalrace zetten zij alles op alles om steeds de mooiste en meest praktische interieurs te ontwerpen. Maar het blijft niet alleen bij ontwerpen, het ontwerp moet ook helemaal uitgevoerd worden en dat binnen 48 uur. De opdrachten die de designers krijgen zijn afkomstig uit bestaande situaties. Denk aan een stel dat gaat samenwonen en twee totaal verschillende interieurs in één appartement moet gaan combineren. Of bijvoorbeeld een gezin dat van drie naar vijf mensen is uitgebreid, terwijl de woonoppervlakte gelijk blijft. In elke aflevering hebben de strijdende interieur designers de loodzware taak om tot een vindingrijke en unieke oplossing te komen. Met behulp van onder andere het IKEA-assortiment zetten zij wekelijks nieuwe ontwerpen neer. Welke aspirant interieur designer verbaast elke week de jury met zijn of haar eigen aanpak? Alleen de allerbeste sleept de felbegeerde titel in de wacht.


Jeroen van der Boom presenteert' De Designdroom', dit najaar bij SBS6.

Jeroen van der Boom presenteert 'De Designdroom'. Om deze hectische competitie in goede banen te leiden, maakt hem de ideale presentator. Bovendien gaat hij wekelijks het land in, op zoek naar het verhaal achter de ontwerp-opdracht: het woonprobleem. Voor wie ontwerpen de designers? Wat is het verhaal achter hun woonsituatie? Als dat duidelijk is, kunnen de designers hun ontwerp volledig toespitsen op de situatie waarvoor deze bestemd is.

Opgeven
Ken je iemand met een woonprobleem? Iemand met een kamer waar een vernuftige make-over goed van pas zou komen? Of iemand die door omstandigheden een leuke verrassing heeft verdiend? Geef hem of haar dan op, maar houdt het wel geheim, want het wordt een verrassing. De opnames starten in juni en het programma is dit najaar bij SBS6 te zien. Aanmelden kan via http://www.sbs6.nl/dedesigndroom.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers