John Van Den Heuvel bevrijdt meisjes uit greep van loverboys in nieuw RTL 5-programma

dinsdag 18 februari 2014

In het najaar van 2014 snijdt RTL 5 een belangrijk thema aan in het nieuwe programma 'Bevrijd Uit De Greep Van Een Loverboy', gepresenteerd door misdaadverslaggever John van den Heuvel.

In Nederland worden jaarlijks meer dan 1500 (minderjarige) meisjes slachtoffer van een loverboy: pooiers die meisjes via verleidingstechnieken inpalmen om hen in de prostitutie of bij andere illegale activiteiten uit te buiten. De meisjes worden op vakkundige wijze losgeweekt van hun omgeving en zijn emotioneel volledig afhankelijk van hun loverboy.


Vanaf vandaag kunnen machteloze families en vriendinnen die hun dochter, zus of vriendin zijn kwijtgraakt aan een loverboy de hulp inroepen van John van den Heuvel. Soms zal dit voor de familie de enige mogelijkheid zijn om de meisjes voor een afschuwelijke toekomst te behoeden.

In 'Bevrijd Uit De Greep Van Een Loverboy' spoort hij samen met een team van deskundigen meisjes op die in de greep zijn van zo’n loverboy. Met een zorgvuldig plan van aanpak en een nauwkeurige voorbereiding wordt daadwerkelijk een reddingspoging gedaan om de meisjes te bevrijden. Dit zal niet altijd zonder gevaar zijn. John helpt vervolgens ook bij het herstellen van het contact met haar familie en haar na de bevrijding uit handen te houden van de loverboy.

Families die dringend hulp zoeken of mensen die iemand kennen die hulp nodig heeft, kunnen bellen naar het noodnummer 035-6263017. Aanmelden kan ook via de website http://www.rtl.nl/loverboy.

'Uit De Greep Van Een Loverboy' wordt geproduceerd door SkyHighTV.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers