KRO-NCRV lanceert transmediale dramaserie om pesten aan te pakken

zondag 16 september 2018

Pesten is van alle tijden. Veel kinderen hebben ermee te maken: of ze nu omstander zijn, zelf pesten of gepest worden. Daarom lanceert KRO-NCRV de transmediale serie 'Kappen nou!', gericht op kinderen van 9 t/m 12 jaar.

In de serie volg je Jesse in zijn eerste week op een nieuwe school. Gelukkig maakt hij al snel vrienden, maar niet iedereen in zijn klas is even aardig.


De serie is een doorontwikkeling van de prijswinnende games 'Iris' en 'Wij zijn LIT' en wordt gelanceerd in de Week Tegen Pesten van 17 - 21 september. Naast deze televisieserie komt KRO-NCRV met de allereerste interactieve dramaserie voor Instagram Stories. Op het Instagram kanaal van NPO Zapp volg je Jesse gedurende de hele week en confronteert hij je met zijn dilemma’s. Welke keuzes zou jij maken? Maar let op… Voor je het weet zit je er midden in!

Waar je op tv dagelijks het televisiedrama kan volgen vanuit verschillende perspectieven, volg je op de Instagram Stories van NPO Zapp het verhaal vanuit de hoofdpersonage, Jesse. Jesse neemt je mee in zijn eerste schoolweek op een nieuwe school waar hij al snel vrienden maakt, maar waar hij ook voor dilemma’s komt te staan. In het verhaal op Instagram Stories worden kinderen de keuze voorgelegd wat Jesse moet doen in bepaalde situaties. Zo hebben de kinderen invloed op het verhaal.

Livestream over pesten
Tot slot zendt KRO-NCRV op woensdag 19 september om 16.15 uur een livestream uit op het YouTube-kanaal van Zapplive. In deze stream praat presentatrice Saskia Weerstand over het onderwerp pesten met bekende gasten en biedt KRO-NCRV in samenwerking met De Kindertelefoon een directe hulpvraag via WhatsApp. De chat op YouTube biedt tevens de mogelijkheid om met de doelgroep over het onderwerp pesten te praten.

Samen tegen pesten
Ook dit jaar is de KRO-NCRV de samenwerking aangegaan met stichtingen die veel hebben betekend in de opbouw van het verhaal, maar ook hulp bieden aan kinderen die het nodig hebben. Zo werkt KRO-NCRV samen met De Kindertelefoon, die de expertise in huis hebben om met kinderen in gesprek te gaan die willen praten of vragen hebben over onder andere pesten.

De Respect Education Foundation heeft ter ondersteuning van deze serie uniek lesmateriaal ontwikkeld voor leerkrachten van het basisonderwijs. De interactieve lesbrief is te vinden op www.respecteducation.me en is kosteloos te gebruiken. Het doel is om in de klas een antwoord te vinden op de vraag: 'Wat kan ík doen om pesten aan te pakken?'

'Kappen nou!' zie je vanaf maandag 17 september een week lang om 17.00 uur op NPO Zapp. Jesse kun je volgen vanaf maandag 17 september op het Instagram kanaal van NPO Zapp.

De livestream zie je woensdag 19 september om 16.15 uur YouTube-kanaal van Zapplive.

De serie 'Kappen nou!' is geproduceerd door NL Film in opdracht van KRO-NCRV.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers