Martine Hafkamp na twaalf jaar afwezigheid terug in 'GTST'

donderdag 8 december 2016

Wat niemand voor mogelijk hield, gaat toch gebeuren: de ultieme soapbitch Martine Hafkamp (Inge Ipenburg) keert na twaalf jaar afwezigheid terug in 'Goede Tijden Slechte Tijden'. En daar zijn de fans verantwoordelijk voor.

Begin dit jaar mocht de kijker meebeslissen over de exit-verhaallijn van Wiet. Via de GTST Meerdijk app kon gestemd worden op drie mogelijke scenario's. De kijkers stemden massaal op de verhaallijn over Jack van Houten (Mark van Eeuwen), die ineens opdook met nieuws over Martine Hafkamp. Na jaren van afwezigheid start Inge Ipenburg maandag 12 december met de opnames en kruipt zij weer in de huid van haar alter ego. Donderdag 2 maart 2017 maakt zij haar rentree in de RTL 4-serie.


Inge Ipenburg: 'Na twee jaar bijna onafgebroken geschreven te hebben, is het heerlijk om weer te gaan spelen. Het verzoek van 'GTST' kwam precies op het juiste moment en het enthousiasme van het productieteam gaf de doorslag. 'GTST' is nog altijd fris en actueel, dus geen herhalingsoefening voor mij. Na 12 jaar afwezigheid moet Hafkamp 2017, Hafkamp 2.0 worden.'

Door toedoen van haar rivaal Ludo Sanders wordt Martine onschuldig veroordeeld voor moord. Vervolgens onderschept Ludo haar vervoer naar de gevangenis, zet haar op een bootje en dwingt haar Nederland te verlaten. Als later haar boot stuurloos op de Noordzee wordt aangetroffen, lijkt haar lot bezegeld. Maar wat is er werkelijk gebeurd? Vele jaren later gaan Jack en Wiet in het diepste geheim op onderzoek in Rusland en ontdekken Maddy Everest, die als twee druppels water op Martine Hafkamp lijkt en haar ook blijkt te zijn. Zij keert terug naar Meerdijk om samen met haar dochter Sjors (Inge Schrama) aan haar toekomst bouwen, maar wat haar verdere plannen zijn weet niemand...

Is zij nog steeds de sluwe vrouw en zint zij nog op wraak na alles wat haar is aangedaan? En hoe reageert Ludo wanneer hij weer oog in oog staat met zijn voormalige rivale? Het is in ieder geval duidelijk dat de terugkeer van Martine de inwoners van Meerdijk niet onberoerd laat.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers