TROS zoekt acteertalent voor 'De Bende van Sjako'

dinsdag 27 april 2010

De TROS is op zoek naar jong acteertalent voor een nieuwe dramaserie voor de jeugd: 'DE Bende van Sjako'. De serie bestaat uit acht delen en is vanaf oktober 2010 te zien op Z@pp (Nederland 3). Het is een coproductie van TROS en Eyeworks Film & TV Drama.

Jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 15 jaar kunnen hun talent laten zien op http://www.tros.nl/sjako. In een speciale 'Auditie Machine' kunnen ze een scène kiezen en deze spelen. Er wordt gezocht naar kids voor de hoofd-, bij- en gastrollen. De grootste talenten worden uitgenodigd voor de officiële audities.


'De Bende van Sjako' is geïnspireerd op het boek 'Het Fort van Sjako' van Richard Meijer. In de serie leren we de broers Jacco (12) en Vin (8) en hun vrienden Samantha (12), Mo (12) en Marco (13) kennen. De kinderen blijken allen afstammelingen te zijn van de bendeleden van een 18e eeuwse Amsterdamse Robin Hood, genaamd Sjako. In zijn tijd is Amsterdam een magisch centrum, vol vreemde wezens met speciale gaven.

Door een vloek van de bestuurders van de stad, de Regenten, zitten alle wezens inmiddels 500 jaar opgesloten in een mysterieuze Geheime Wijk onder Amsterdam. De vijf kinderen worden door een handlanger van de Regenten, de gevaarlijke Satyr, getest of zij de nieuwe bende van Sjako kunnen zijn. De groep beleeft levensgevaarlijke avonturen op bekende spooklocaties in Amsterdam.

Jacco ontpopt zich als de leider van de groep, zijn broertje Vin is de voorspeller. Samantha, wiens ouders uit Suriname komen, is het hart van de groep, Mo heeft een Marokkaanse achtergrond en is de slimme en Marco is de krachtpatser.

'De Bende van Sjako', uitzending vanaf oktober 2010 bij de TROS.


Lees ook:
Schrijf je NU in voor onze gratis nieuwsbrief: TV-Visie Extra

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers