Axelle Red, Mary Boduin en Stefaan Fernande opgenomen in 'De Eregalerij'

vrijdag 9 maart 2018

Tijdens een feestelijke en muzikale avond in Kursaal in Oostende zijn Axelle Red, liedschrijfster Mary Boduin en auteur-componist Stefaan Fernande opgenomen in 'De Eregalerij' van de Vlaamse Klassiekers.

Tijdens de show waarin hun muziek centraal stond, werden ze geëerd door collega-artiesten en enkele verrassingsgasten. Met het initiatief bekronen Radio 2 en SABAM FOR CULTURE jaarlijks zowel auteurs als componisten die veel betekenen voor de Belgische muziekwereld.


In december vorig jaar maakte Radio 2 bekend dat Axelle Red, Mary Boduin en Stefaan Fernande een plaats zouden krijgen in 'De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers', naast onder andere Bobbejaan Schoepen, Jo Leemans en Will Tura. Vorig jaar viel die eer nog te beurt aan Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute.

Christel Van Dyck en Jelle Cleymans presenteerden de prijsuitreiking op donderdag 8 maart 2018 tijdens de liveshow in Kursaal Oostende. Clouseau, Stan Van Samang, Günther Neefs, Liliane Saint-Pierre, Willy Sommers, Free Souffriau, Dana Winner, Urbanus, Stef Kamil Carlens en Gene Thomas stonden op het podium. Er werd ook een eerbetoon gebracht aan de artiesten die ons vorig jaar ontvielen: Tante Terry, Rita Deneve en producers-componisten Roland Verlooven en Wim Claes.

'De Eregalerij' wordt op zondag 11 maart van 13.00 tot 16.00 uur uitgezonden op Radio 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers