De Kreuners stoten Gorki van de troon in 'Best of Belgium Top 100' van Joe

zaterdag 21 juli 2018

Joe-dj's Leen Demaré en Jan Bosman draaiden zaterdag 21 juli de 100 beste Belgische platen tijdens de 'Best of Belgium Top 100' en dat vanuit de Joe-zomercaravan op het Zomercarnaval in Kortrijk.

Dat deden ze naar aanleiding van de Nationale Feestdag. De Joe-luisteraars vinden Ik Wil Je van De Kreuners het allerbeste nummer van Belgische makelij en stemden het massaal op nummer 1. De Kreuners stoten zo Mia van Gorki van de troon, die vorig jaar nog helemaal bovenaan de lijst stond. The Way To Your Heart van Soulsister, die in de vorige lijst de tweede plaats innam, sluit nu de top 3 af.


Niels Destadsbader bracht vier maanden geleden Verover Mij uit en verovert daar nu de 87ste plaats mee. Hij is de enige artiest die in de lijst staat met een nummer dat hij dit jaar uitbracht. De comeback van De Kreuners is duidelijk, want ze staan met de meeste noteringen (3 nummers) in de lijst. Ook Stromae en Raymond van het Groenewoud werden drie keer in de top gestemd. Met Verliefd Op Chris Lomme zijn De Kreuners ook één van de sterkste stijgers.

De top 10 van de 'Best of Belgium Top 100':

1. Ik Wil Je - De Kreuners
2. Mia - Gorki
3. The Way To Your Hear - Soulsister
4. Daar Gaat Ze - Clouseau
5. She Goes Nana - The Radios
6. Lena - 2 Belgen
7. Ik Hou Van U / Je T’aime Tu Sais - Monza & Marie Daulne
8. Formidable - Stromae
9. Sensualité - Axelle Red
10. O La La La (C’est Magnifique) - TC Matic

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers