Electric Light Orchestra met 'Mr. Blue Sky' bovenaan in de Top 70 van de Jaren 70

vrijdag 3 november 2017

Tijdens de herfstvakantie stond Radio 2 een week lang in het teken van de jaren 70. De radiozender draait muziek uit dat decennium en blikt terug op feiten, gebeurtenissen en persoonlijkheden uit die tijd die ons zijn bijgebleven.

Traditiegetrouw eindigt deze week met de 'Top 70 van de jaren 70', met Christel Van Dyck en Peter Verhulst op vrijdag 3 november van 10.00 tot 16.00 uur.


De voorbije dagen hebben de Radio 2-luisteraars massaal gestemd en dit is het resultaat: Electric Light Orchestra met 'Mr. Blue Sky' uit 1977 prijkt bovenaan in de 'Top 70 van de Jaren 70'. De tweede plaats is voor 'Sebastian' van Steve Harley & Cockney Rebel (1973). Deep Purple met 'Child in Time' (1970) vervolledigt het podium.

Vorig jaar stond 'Nutbush City Limits' van Ike & Tina Turner voor het eerst op nummer 1, gevolgd door Queen met 'Bohemian Rhapsody' en The Rolling Stones met 'Angie'. Nu zakt de voormalige top drie respectievelijk naar plaatsen 8, 5 en 12.

Er staan tien Nederlandstalige nummers in de Top 70, met de hoogste plaats voor Zjef Vanuytsel op 21 met 'De Zotte Morgen'. Het jaar 1971 levert de meeste hits, met elf nummers uit dat jaar.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers