Klara woensdag in het teken van Miles Davis

dinsdag 27 september 2016

Woensdag 28 september vanaf 18.00 uur op Klara: 'Miles!', zes uur radio over leven, werk en nalatenschap van bandleider, trompettist, visionair en hipster Miles Davis.

Met gesprekken en vooral ook véél geweldige muziek, gaande van de vroege Miles tot Kind of Blue, Bitches Brew, filmmuziek, samenwerkingen met Gil Evans en zijn elektrische periode.  Lies Steppe heeft een klein peloton gasten uitgenodigd, allemaal met een eigen insteek en achtergrond, want 'everyone's got his own Miles'.


The Prince of Darkness blonk niet alleen uit in muzikaliteit en visie, hij bleef ook verwonderen met zijn gestileerde stijl en vibratoloze toon. Hij had tonnen attitude én hij was een ongelooflijke ijdeltuit. Genoeg stof voor talloze anekdotes, verrassende verhalen en vooral... grensverleggende en instant herkenbare muziek van de  man die de jazzgeschiedenis een aantal keer herschreef.

Miles! met Guy Peters, Koen Gisen, Karel Van Keymeulen, Mauro Pawlowski, Marie-Anne Standaert, Michel Bisceglia, Andrew Claes, Bart Cornand  en Kurt Overbergh. En ook Ashley Kahn - gelauwerd jazzjournalist en auteur van een aantal jazzboeken, o.m. over Kind Of Blue.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers