Oude Zak uit Brugge is officieel de gekste straatnaam van Vlaanderen

maandag 2 mei 2016

Oude Zak in Brugge mag zich de gekste straatnaam van Vlaanderen noemen volgens de Radio 2-luisteraars. Zij verkozen deze naam uit vijf genomineerden via een online stemming op radio2.be.

Radio 2 zocht de voorbije weken naar 'de gekste straatnaam van Vlaanderen'. Luisteraars konden op de Facebookpagina’s van Radio 2 suggesties doen en stemmen. Uit de vijf winnaars per provincie bekronen ze nu Oude Zak tot 'de gekste straatnaam Vlaanderen'.


Dit waren de winnende straten uit de andere provincies:

Vorte Koestraat in Waasmunster, Oost-Vlaanderen
Kromme Elleboogstraat, Antwerpen
Boterham in Halle, Vlaams-Brabant
Wijvestraat in Zonhoven, Limburg

Nethoofd van Radio 2, Jan Knudde: 'Met deze ludieke zoektocht naar de gekste straatnaam hebben de Radio 2-luisteraars kennis kunnen maken met mooie, leuke en opmerkelijke eigenschappen van onze provincies en steden. Op een optimistische, ontspannende manier focussen op het dagelijkse leven van de luisteraars, met speciale aandacht voor hun eigen regio, is dan ook onze missie bij Radio 2.'

Woensdagavond wordt er in de Oude Zak in Brugge om 17.00 uur een buurtfeest georganiseerd.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers