Radio Nostalgie neemt wraak na 'Basta'-grap

vrijdag 14 januari 2011

Al een hele week is Vlaanderen in de ban van het nieuwe Eén-programma 'Basta'. Mobistar, de geschreven pers, de belspelletjes, maar ook radio Nostalgie werd aangepakt door de Neveneffecten. Maar de redactie van Nostalgie bleef niet bij de pakken zitten en draaide vrijdagochtend de rollen om... Tijd voor zoete wraak, dacht men daar...

Maandagavond zag Vlaanderen hoe een redactrice van 'De Funky Road Show' contact zocht met de Neveneffecten na een fake bericht over het verband tussen politieke voorkeuren en de kleuren van gedragen kledij. Enige doel van de Neveneffecten was om te testen hoe men met een fictief product en onderzoek zoveel mogelijk een merknaam kon uitspreken tijdens een live gesprek op de radio.


In het voorgesprek had de redactrice nochtans gesteld dat het maximaal twee keer mocht of dat er anders betaald moest worden. In het live gesprek met presentator Dimitri Steur lukte het uiteindelijk om meermaals de merknaam te noemen.

Vrijdagochtend draaide Nostalgie-presentator Stefan Ackermans de rollen om. Hij gaf zich uit voor een gerechterlijk medewerker en belde Neveneffect Koen De Poorter met een persoonlijke klacht wegens laster en eerroof van de Mobistar-baas in verband met een container. Ackermans sprak eveneens over een schadevergoeding van minstens 4000 euro voor de schade veroorzaakt door Koen De Poorter en Jonas Geirnaert.

En jawel, Koen De Poorter liep er met zijn twee voeten in. Poets wederom poets, of is dit slechts een voorlopige tussenstand?

Het fragment uit 'De Vroeg' staat momenteel nog niet online, maar zal later deze week heel waarschijnlijk hier terug te vinden zijn.

Bron: Radiovisie


Lees ook:
'Basta' goes undercover: ten strijde tegen de belspelletjes (filmpje!)
Kijkcijfers: Goede start voor 'Basta' van Neveneffecten (filmpje!)
Schrijf je NU in voor onze gratis nieuwsbrief: TV-Visie Extra
basta

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers