Ruimtevaarder van Kommil Foo nummer 1 in 'Lage Landenlijst'

zondag 23 september 2018

Ruimtevaarder van Kommil Foo overstijgt Ploegsteert van Het zesde metaal aan de top van de Lage Landenlijst, de zoektocht naar het beste Nederlandstalige lied.

De instant-klassieker Zoutelande van BLOF met Geike Arnaert vervolledigt de top drie. De Lage Landenlijst werd, toepasselijk, uitgezonden vanuit Zoutelande. Dit was coproductie van Radio 1 met 3 regionale omroepen uit Nederland: Omroep Brabant, de Limburgse L1, en Omroep Zeeland. En in de Roma in Antwerpen vond een speciale Lage Landensessie plaats.


De top 10:

Ruimtevaarder van Kommil Foo
Ploegsteert van Het zesde metaal
Zoutelande van BLOF feat. Geike Arnaert
Als ze lacht van Yevgueni
Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List
Het dorp van Wim Sonneveld
Tim van Wim De Craene
Iedereen is van de wereld van The Scene
Mia van Gorki
Twee meisjes van Raymond van het Groenewoud

De volledige lijst kan je hier vinden: https://lagelandenlijst.radio1.be/lijst

De Sessie
Als kers op de  taart was er een Lage Landen Sessie in de Roma. Voor de tweede keer vierde Radio 1 het Nederlandstalige lied dus ook live met artiesten Tourist LeMC, Ertebrekers, Roosbeef, Yevgueni, Rick de Leeuw, Stijn Meuris en Brihang, die eigen en andermans klassiekers zingen. De beste teksten in onze eigen taal.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers