Summer of '69 van Bryan Adams opnieuw nummer 1 in de 'Top 80 van de Jaren 80'

vrijdag 9 november 2018

De afgelopen week zond Radio 2 de Klassiekers van de jaren 80 uit en vandaag sloten ze die nostalgische week af met de 'Top 80 van de jaren 80'.

Vanaf 13.00 uur 's middags gingen Caren Meynen en Marcel Vanthilt op zoek naar het beste nummer uit de jaren 80. De Radio 2-luisteraars hebben massaal gestemd op hun favorieten en kozen voor 'Summer of '69' van Bryan Adams als 'winnaar' van de Top 80. Het is al de tweede keer op rij dat dit nummer helemaal bovenaan de lijst staat.


Queen en Prince vervolledigen het podium met hun hits 'I want to break free' en 'Purple rain'. Vorig jaar waren de tweede en derde plaats nog voor ABBA met 'The winner takes it all' en Michael Jackson met 'Thriller'. Ze blijven wel in de top tien staan op de respectievelijk vijfde en tiende plaats.

Populairst in de Top 80 dit jaar is de Britse Rockband Dire Straits: zij stonden maar liefst 4 keer in de top, met 'Brothers in arms', 'Private investigations', 'Money for nothing' en 'Walk of life'. Daarmee klopt de band ABBA ('The winner takes it all', 'The day before you came' en 'Super trouper'), Bruce Springsteen ('The river', 'Dancing in the dark' en 'Born in the USA'), Queen ('I want to break free', 'Radio Gaga' en 'Under pressure'), Simple Minds ('New gold dream', 'Don't you forget about me' en 'Belfast child') en Will Tura ('Ik mis je zo', 'Mooi 't leven is mooi' en 'De Noorderwind') die elk 3 keer in de lijst staan.

Andere Vlaamse artiesten die goed scoorden waren Bart Kaëll ('De Marie Louise' en 'La mamadora') en Willy Sommers ('Als een leeuw in een kooi' en 'Het water is veel te diep'). Zij stonden elk twee keer in de top.

2018

1. BRYAN ADAMS - Summer of '69
2. QUEEN - I want to break free
3. PRINCE - Purple rain
4. MICHAEL JACKSON - Billie Jean
5. ABBA - The winner takes it all
6. TINA TURNER - The best
7. TOTO - Africa
8. BRUCE SPRINGSTEEN - The river
9. THE CURE - A forest
10. MICHAEL JACKSON - Thriller

De volledige lijst van de Top 80 van de jaren 80 is te vinden op de website van Radio 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers