'Ten' van Pearl Jam voor zesde jaar op rij bovenaan Album 500

vrijdag 26 mei 2017

Het album 'Ten' van Pearl Jam is het favoriete album van de Studio Brussel-luisteraars. Het album eindigde voor het zesde jaar op rij op de eerste plaats in de Album 500 van Studio Brussel.

Arctic Monkeys staat net als vorig jaar op de tweede plaats met 'AM'. De top drie wordt vervolledigd door 'The Black Album' van Metallica.


Naar jaarlijkse traditie zette Studio Brussel twee dagen lang de meeste legendarische albums op een rij in de Album 500, een muziekmarathon met de favoriete albums aller tijden van de luisteraars. Ook dit jaar hebben de luisteraars van Studio Brussel 'Ten' van Pearl Jam opnieuw verkozen tot de nummer 1 van de Album 500. Net zoals vorig jaar staat 'AM' van Arctic Monkeys op de tweede plaats. Metallica klimt van plaats tien naar drie met 'The Black Album'. 'Nevermind' van Nirvana valt daardoor weg uit de top drie en landt op nummer vier. Fleetwood Mac springt twee plaatsen vooruit en vult de top vijf aan met 'Rumours'.

Dit is de volledige top tien:

'Ten' - Pearl Jam
'AM' - Arctic Monkeys
'The Black Album' - Metallica
'Nevermind' - Nirvana
'Rumours' - Fleetwood Mac
'OK Computer' - Radiohead
'Songs For The Deaf' - Queens Of The Stone Age
'Dark Side Of The Moon' - Pink Floyd
'To Pimp A Butterfly' - Kendrick Lamar
'Whatever People Say I am, That's What I'm Not' - Arctic Monkeys

De Studio Brussel-luisteraars eerden ook Chris Cornell, de zanger van Soundgarden die amper een week geleden overleed. Hun album 'Superunknown' was een opvallend sterke stijger en landde uiteindelijk op plaats 81.

Alles samen staan er dit jaar maar liefst 49 Belgische albums in de lijst. 'Worst Case Scenario' van dEUS is het hoogst genoteerde Belgische album op plaats 11. Met vier albums is de groep de best vertegenwoordigde Belgische band in de lijst.

Zowel Muse, U2 als Foo Fighters staan met zeven albums in de lijst. Vijftien albums in de lijst kwamen pas het afgelopen jaar uit, met 'DAMN'. van Kendrick Lamar als meest recente plaat. De hoogst genoteerde nieuwe is 'I See You' van The xx. Het oudste album is 'Elvis Presley' van Elvis Presley uit 1956.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers