RTL-presentatrice Nicolette Kluijver ernstig ziek

In overleg met RTL heeft Nicolette Kluijver besloten om haar werkzaamheden per direct stil te leggen. Nicolette: 'Gisteren heb ik de uitslag gekregen van een biopt dat is genomen uit mijn linker (...)

Lees meer
De Gouden Televizier Ring

Tussenstand tweede voorronde voor de 'Gouden Televizier-Ring Verkiezing'

De Nederlandse tv-kijker heeft in de eerste week van de tweede voorronde van de Gouden Televizier-Ring gestemd op zeer uiteenlopende programma’s. Series, een talkshow, quiz en reportageseries staan boven aan de voorlopige top-10.

Lees meer
Margriet van der Linden in 'De Tafel van Taal' (foto: NTR - © Wim Kluvers 2016)

'De Tafel van Taal' komt terug op tv

De taalquiz 'De Tafel van Taal', met Margriet van der Linden, is vanaf maandag 3 april terug op tv. Prominente taalliefhebbers strijden tegen elkaar in een vrolijke en spannende quiz met vragen over taalkennis, spelling, etymologie en andere taalkwesties.

Lees meer
Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel (foto: NTR - © Wim Kluvers 2016)

In 'De Kennis van Nu': de houdbaarheid van hedendaagse kunst

Miljoenen euro's gaan om in het conserveren van oude meesters. Maar hoe zit het met hedendaagse kunst, gemaakt van moderne materialen zoals plastic, rubber, digitale media en fotografie. Deze kunst vergaat als er niets gebeurt.

Lees meer
NPO Zapp

'Het Klokhuis' over zwaartekrachtsgolven

Albert Einstein voorspelde in 1915 de aanwezigheid van zwaartekrachtsgolven. Niemand geloofde hem, maar in 2016 zijn ze tóch voor het eerst waargenomen. Onderzoeksinstituut Nikhef gunde 'Het Klokhuis' een uniek kijkje in de werking van de 'Virgo interferometer'.

Lees meer

Meest recente

Loading

multimedia SPOTLIGHT

logo MAX V3 MAX logo V3

Laatste aflevering van 'Gouden Jaren: Indonesië' op NPO 1

Donderdag 23 februari is de laatste aflevering van 'Gouden Jaren: Indonesië' om 21.30 uur te zien op NPO 1. In het MAX-programma reizen acht bekende landgenoten op leeftijd voor een lang verblijf naar Yogyakarta, de culturele hoofdstad van Indonesië.

Robèrt van Beckhoven (foto: MAX - © Roland J. Reinders 2016)

'BROOD' aflevering 6 in Zweden

Op donderdag 23 februari zendt MAX om 22.20 uur op NPO 1 de laatste aflevering van het smaakvolle programma 'BROOD' uit. Meester Patissier Robèrt van Beckhoven reist hierin af naar Zweden.

'Beaufort' (foto: RTL 4 - © RTL 2017)

Beau doorstaat ontberingen in 'Beaufort' - VIDEO

Voor het avontuurlijke reisprogramma 'Beaufort' heeft Beau van Erven Dorens het afgelopen jaar een serie avonturen meegemaakt die je zelfs je grootste vijand niet toewenst: dik 105 kilometer te voet door de bloedhete (50 °C) woestijn van Wadi Rum (Jordanië).

'The Walking Dead' (foto: FOX - © FOX Networks Group 2016)

FOX brengt hoofdrolspelers 'The Walking Dead' naar Nederland

Halverwege het zevende seizoen van de grootste tv-serie ter wereld is het zover: twee van de populairste hoofdrolspelers uit 'The Walking Dead' komen naar Nederland.

VPRO Logo V3

'2Doc: The Settlers' woensdag bij de VPRO

Sinds de beslissende overwinning van Israël tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 hebben honderdduizenden Israëlische burgers huizen gebouwd in de bezette gebieden van de Westelijke Jordaanoever. Hoe is het om te wonen op de breuklijnen van een eeuwenoud conflict?

Jan Versteegh (foto: BNN - © Frank Ruiter 2017)

Jan Versteegh presenteert vierde editie 'De Avond van de Filmmuziek'

Wat is de film 'Jaws' zonder de muziek van John Williams? En hoe herkenbaar is 'Once Upon A Time in the West' zonder de klanken van Ennio Morricone? Hoe ontroerend, zenuwslopend of heldhaftig is je favoriete filmscène eigenlijk zonder muziek?

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier
'Janzen & Van Dijk, voor al uw bruiloften en partijen' (foto: RTL 4 - © RTL Nederland 2016)

'Janzen & van Dijk' zoeken publieksjury

In het nieuwe RTL 4 zaterdagavond programma ‘Janzen & van Dijk, voor al uw bruiloften en partijen’ luiden Chantal Janzen en Wendy van Dijk de huwelijksklokken. Twee gezinnen nemen het in de studio tegen elkaar op met als doel het winnen van een mooi geldbedrag voor hun droombruiloft.

Lees meer
Miljuschka Witzenhausen in 'Topchef Academy' (foto: RTL 5 - © Jasper Suyk 2017)

Zoektocht naar nieuwe TV-chef in 'Topchef Academy'

Voor alle kooktalenten die met hun sterrendiner niet verder komen dan de eigen keukentafel biedt RTL, vanaf maart, een ultieme kans.

Lees meer
DWDD

'DWDD Heimwee' presenteert: 'Het Lagerhuis'

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen laat 'De Wereld Draait Door' het populaire VARA-debatprogramma Het Lagerhuis voor even terugkeren.

Lees meer