'Chez Benali': Couscous en bikini's

maandag 17 juli 2017

In het NPO 2-programma 'Chez Benali' reizen schrijver Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida in zes afleveringen langs de geuren, geheimen en verhalen van Marokko en zijn keuken.

Hun culinair-historische ontdekkingsreis brengt het echtpaar langs de kleurrijke en bewogen historie van Marokko en laat hen bijzondere personen ontmoeten. In elke aflevering staat één gerecht centraal, van Arganolie tot Bastilla. In deze vierde aflevering: Couscous.

Couscous is over de hele wereld bekend als hét gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten. Maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval.

Het maken van een traditionele couscous, vraagt veel tijd en geduld. In de bergen van Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom een lesje 'geduld' van 3 generaties vrouwen. Maar naarmate de Marokkaanse vrouwen zich meer ontwikkelen en aan hun eigen carrieres bouwen, hebben ze steeds minder tijd om hele dagen in de keuken door te brengen. Couscous maken ze niet meer zelf, maar dat eten ze bij hun moeders. Net  zoals Hasna. Een jonge, Marokkaanse vrouw, die in Amerika studeerde en graag gezond en internationaal wil eten. Tijden veranderen, of toch niet helemaal.

'Chez Benali', dinsdag 18 juli om 19.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers