Studio 100 presenteert 'Tien Om Te Zien, De Musical'

vrijdag 9 februari 2024
Foto: © Studio 100 2024

Vandaag 35 jaar geleden werd de allereerste aflevering van het legendarische 'Tien Om Te Zien' uitgezonden op VTM. De ideale dag dus om 'Tien Om Te Zien, De Musical' aan te kondigen!

'Tien Om te Zien, De Musical' is de opvolger van de succesvolle feelgood musical 'Vergeet Barbara', die 120.000 bezoekers mocht verwelkomen. Ook de nieuwe feelgood musical is een perfecte mix van humor en nostalgische Vlaamse tophits.


De musical vertelt het verhaal van 4 vrienden die met de komst van 'Tien Om Te Zien' hun kans zien om als boysband een plaats in de spotlights te veroveren. Maar... is iedereen wel zo opgezet met hun plannen? En is de Vlaamse showbizz wel klaar voor hen?

Het wordt een onvergetelijke musical, boordevol nostalgische Vlaamse tophits en met een indrukwekkende sterrencast, met onder meer Nathalie Meskens, Ruth Beeckmans, Kürt Rogiers, Laura Tesoro, Jonas Van Geel, Mathias Mesmans, Peter Thyssen en Tom Audenaert.

Gastvrouw en gastheer Anne De Baetzelier en Willy Sommers stelden vandaag bij Studio 100 de bezielers en cast voor aan de pers.

Anja Van Mensel, CEO Benelux Studio 100: 'Deze musical zal, net als 'Vergeet Barbara', vol hilarische scènes zitten dus er zal zeker gelachen worden. Alle nummers zijn echte meezingers en de cast bestaat uit tonnen talent. Daarnaast is 'Tien Om Te Zien' één van de kroonjuwelen van VTM, al jaren een betrouwbare partner waar we graag mee samenwerken. Ik kijk er naar uit!'

Gert Verhulst, Founding father van Studio 100: 'Bij 'Vergeet Barbara' stond ik zelf op de planken. Het was een feest om elke keer mensen vanop de tribune luidkeels mee te horen zingen. Ik kijk dan ook echt uit naar deze nieuwe feelgood musical, al speel ik deze keer niet zelf mee. De muziek die toen populair was, is nu nog steeds breed bekend. 'Tien Om Te Zien' was het eerste programma waar het Vlaamse lied zo in de kijker werd gezet. We gebruiken in deze musical muziek uit de eerste 5 jaar van 'Tien Om Te Zien'. De muziek krijgt een nieuw jasje, maar zal altijd herkenbaar zijn.'

Maarten Janssen, channel manager VTM: 'VTM is al 35 jaar veel meer dan alleen een tv-zender. We vinden het dan ook heel belangrijk om actief ons publiek op te zoeken en samen unieke momenten te beleven, zoals met 'The Masked Singer' in het Sportpaleis of de 'Familie'-seizoensfinale in de bioscoop. Een grootse feelgood musical stond nog niet op ons palmares, maar dankzij de expertise van Studio 100 en de kracht van 'Tien Om Te Zien' over generaties heen, wordt dit zonder twijfel een nieuwe paragraaf in onze geschiedenisboeken.'

Davy Parmentier, creative director VTM: ''Tien Om Te Zien' heeft voor een revolutie gezorgd in Vlaanderen. Het heeft VTM gemaakt tot wat het is, want hele generaties Vlamingen zijn opgegroeid met het programma. Sinds 2021 kent 'Tien Om Te Zien' een succesvolle revival. Deze zomer slaan we de iconische tent 8 avonden op in Westende, en dankzij deze feelgood musical gaan we dus ook volgende winter onze positieve muzikale vibes verspreiden.'

Het idee is van Gert Verhulst en samen met Anja Van Mensel en Tijl Dauwe uitgewerkt. Tijl Dauwe neemt ook regie & scenario voor zijn rekening.

Cast
Peter Thyssen
Ruth Beeckmans
Mathias Mesmans
Jonas Van Geel
Tom Audenaert
Kürt Rogiers
Nathalie Meskens
Laura Tesoro

Praktische info
Première: 8 december 2024
Studio 100 Pop-Up Theater Puurs
Info & tickets: www.tienomtezien.live

Persbericht Studio 100
Meer artikels over Studio 100

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Code van Coppens' (SBS6)

Jamie en Steven Kazán mogen net als Donnie en Ammar op audiëntie bij de koning. Zijne majesteit ligt op sterven en ze moeten zijn nog kloppende hart zo snel mogelijk naar de hut van een medicijnman brengen. Onderweg besturen ze zelf een vliegtuig, maar ze komen tijdens een turbulente vlucht al snel in de problemen. Komen ze ongedeerd uit de jungle? Blijft het hart van de koning kloppen én worden ze de grote redders van het koninkrijk?
'Code van Coppens', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers