Tweede seizoen van 'House of the Dragon' is in juni te zien op Streamz

zondag 7 april 2024
Foto: © HBO/Streamz 2024

Het tweede seizoen van de dramaserie 'House of the Dragon' gaat op maandag 17 juni van start op Streamz. Westeros staat op de rand van een bloedige burgeroorlog, waarbij de Groene en Zwarte Raden vechten voor respectievelijk Koning Aegon (Tom Glynn-Carney) en Koningin Rhaenyra (Emma D'Arcy).

Beiden denken ze recht te hebben op de Ijzeren Troon. Die twee verschillende kanten van hetzelfde verhaal tonen zich in de groene en zwarte trailer, die vandaag gereleaset worden. Iedereen zal een kant van Huis Targaryen moeten kiezen terwijl het rijk breekt in het tweede seizoen. De nieuwe afleveringen zijn wekelijks te zien vanaf 17 juni, live met de Verenigde Staten.



De serie, die zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in 'Game of Thrones' afspeelt, is gebaseerd op George R.R. Martin's boek 'Fire & Blood' en vertelt het verhaal van Huis Targaryen.

In het tweede seizoen keert een heel deel van de cast terug waaronder Matt Smith ('The Crown'), Olivia Cooke ('Slow Horses'), Emma D'Arcy ('Truth Seekers'), Eve Best ('The Crown), Steve Toussaint ('Rain Dogs'), Fabien Frankel ('The Serpent'), Ewan Mitchell ('Saltburn'), Tom Glynn-Carney ('Tolkien'); ​ Sonoya Mizuno ('Crazy Rich Asians') en Rhys Ifans ('Elementary'). Extra terugkerende cast zijn Harry Collett ('Casualty'), Bethany Antonia ('Stay Close'), Phoebe Campbell ('Midsomer Murders'), Phia Saban ('The Last Kingdom'), Jefferson Hall ('Oppenheimer') en Matthew Needham ('Napoleon')

Maar ook heel nieuwe acteurs zullen verschijnen in het nieuwe seizoen: Abubakar Salim ('Raised by Wolves') als Alyn van Hull, Gayle Rankin ('GLOW') als Alys Rivers, Freddie Fox ('The Genltemen') als Ser Gwayne Hightower, Simon Russell Beale ('Mary & George') als Ser Simon Strong, Clinton Liberty ('Normal People') als Addam van Hull, Jamie Kenna ('His Dark Materials') als Ser Alfred Broome, Kieran Bew ('Warrior') als Hugh, Tom Bennett ('After Life') als Ulf, Tom Taylor ('Us') als Heer Cregan Stark, en Vincent Regan ('One Piece') als Ser Rickard Thorne.

'House of the Dragon' is een HBO reeks die werd gemaakt door co-creator en uitvoerend producent George R.R. Martin, co-creator/co-showrunner/uitvoerend producent/schrijver Ryan Condal en uitvoerend producenten Sara Hess, Alan Taylor, Melissa Bernstein, Kevin de la Noy, Loni Peristere en Vince Gerardis. De reeks werd gebaseerd op 'Fire & Blood' van George R.R. Martin. Het tweede seizoen van 'House of the Dragon' zal vanaf 17 juni 2024 wekelijks te zien zijn op Streamz. De nieuwe afleveringen verschijnen live met de VS.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo BNNVARA logo

De Schiffmachers gaan samen hun huis opruimen, dat met de hoeveelheid spullen inmiddels op een museum lijkt. Ook maken ze een uitstapje naar Aken, waar ze een tattooconventie bezoeken. Hier wordt Henk letterlijk het hemd van het lijf gevraagd. Terug in Amsterdam komen Ray Fuego en Pepijn Lanen langs in de shop om een uniek ontwerp door Henk te laten zetten.

'Schiffmacher's Legacy', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers