VTM past docureeks 'Moordzaken: Levenslang' dan toch aan

zondag 7 april 2024
Foto: VTM - © DPG Media 2024

De interviewserie 'Moordzaken: Levenslang' met Faroek Özgünes is al van bij de start onderwerp van kritiek. In de reeks worden enkele personen geďnterviewd die een levenslange gevangenisstraf uitzitten.

Justitie had na de eerste aflevering van 'Moordzaken: Levenslang' al aan VTM gevraagd om de reeks te schrappen. De zender ging daar niet op in. Vooral de manier waarop de makers zijn tewerk gegaan, de nabestaanden van de slachtoffers werden niet betrokken bij de productie, stuitte tegen de borst. Volgens de Dienst Slachtofferonthaal van de Vlaamse Overheid was het respectloos om de nabestaanden pas achteraf in te lichten.


Hoewel VTM achter de reeks bleef staan, werd er achter de schermen alsnog overleg gepleegd en nu is besloten om de aflevering met moordenaar Kurt Van Rompaey te schrappen. Volgens de zender bleek het 'niet opportuun' te zijn om deze aflevering uit te zenden. 'We blijven constructief in het overleg met het Openbaar Ministerie en de Dienst Slachtofferonthaal met het oog op eventuele volgende reeksen in deze arena. Want het zijn verhalen die we willen blijven vertellen', zo stelt VTM in een statement.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo BNNVARA logo

De Schiffmachers gaan samen hun huis opruimen, dat met de hoeveelheid spullen inmiddels op een museum lijkt. Ook maken ze een uitstapje naar Aken, waar ze een tattooconventie bezoeken. Hier wordt Henk letterlijk het hemd van het lijf gevraagd. Terug in Amsterdam komen Ray Fuego en Pepijn Lanen langs in de shop om een uniek ontwerp door Henk te laten zetten.

'Schiffmacher's Legacy', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers