'Zomerhit' wordt de soundtrack van deze zomer

maandag 25 maart 2024
Foto: © VRT 2024

In juli én augustus moet je in Blankenberge zijn. Want naast zon, zee en strand brengt de zomer ook de onmiskenbare klanken van 'Zomerhit'. VRT 1 en Radio2 slaan opnieuw de handen in elkaar voor dit muziekfeest.

Acht weken lang wordt Blankenberge dé bestemming voor muziekliefhebbers. Twintig artiesten van bij ons zullen er strijden om de felbegeerde trofee. Van maandag 8 juli tot en met zaterdag 31 augustus zullen inwoners en bezoekers in de badstad kunnen genieten van optredens, live-uitzendingen en opnames.


Samen met andere bekende Radio2-dj's vat Radio2-dj Kim Debrie post aan de Belgium Pier in Blankenberge voor acht weken 'Radio2 Aan Zee'. Dat belooft acht weken lang een muzikaal festijn aan de Belgische Kust met elke weekdag optredens van bekende artiesten. Kortom: er valt ter plaatste heel wat te beleven bij Radio2.

Kim Debrie, Radio2-dj: ''Zomerhit' is voor mij hét hoogtepunt van de zomer: acht weken feest, muziek en optredens in Blankenberge. Radio maken met het zand tussen je tenen en het allerbelangrijkste: met de luisteraar lekker dichtbij!'

De vertrouwde gezichten van 'Zomerhit', Siska Schoeters en Niels Destadsbader vermaken het publiek met drie shows. Op maandag 12 en dinsdag 13 augustus worden er twee shows opgenomen waarin je kennis maakt met alle genomineerden. Die shows bekijk je op zaterdag 17 en 24 augustus op VRT 1 en VRT MAX. Op zaterdag 31 augustus volgt dan de finale. De tien populairste nummers strijden dan voor de titel Zomerhit 2024, live te volgen op VRT 1, Radio2 en VRT MAX.

Presentatoren Siska & Niels: 'Geen zomer zonder 'Zomerhit'! Wij hebben er alvast zin in: de beste Vlaamse artiesten, spetterende shows én een felbegeerde trofee. Drie ingrediënten voor een schitterende zomer!'

Maar er is meer! Zita Wauters zal de bezoekers opnieuw meenemen achter de schermen voor een exclusief kijkje in de wereld van 'Zomerhit'.

Voor wie er niet bij kan zijn: alle 'Zomerhit'-verhalen zijn steeds te volgen op de kanalen van VRT 1 en Radio2 én op VRT MAX. ​

'Zomerhit 2024', van 8 juli tot en met 31 augustus in Blankenberge. Samen met Radio2 en VRT 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers