Nieuw seizoen van 'Abandoned Engineering' op Discovery

maandag 11 maart 2024
Foto: © Discovery 2024

Het nieuwe seizoen van 'Abandoned Engineering' ontrafelt opnieuw de mysteries van oude en verlaten bouwwerken die ooit een bijzondere functie hadden.

Zoals het vervallen gebouw midden in de woestijnvlaktes buiten San Francisco, dat ooit bezocht werd door grootheden als Clark Gable, Mae West en Charlie Chaplin. Wat doet het gebouw daar in the middle of nowhere en waarom is het nu al jaren verlaten? En welke mysteries schuilen er in het Schotse New Slains Castle waar schrijver Bram Stoker ooit twee boeken schreef en inspiratie opdeed voor zijn klassieker Dracula? Is de geschiedenis van deze plek echt zo angstaanjagend?


Ook brengt het programma een bezoek aan een verlaten Stalinitische spookstad in Estland en reist het af naar een berggebied in Oost-Turkije waar de overblijfselen worden opgegraven van een grote en belangrijke Middeleeuwse stad die een bijzondere geschiedenis kent en mogelijk zelfs de restanten van het originele kruis van Christus herbergt. Dit nieuwe spraakmakende seizoen is andermaal een ode aan de architectuur en aan de historische verhalen die ze te vertellen hebben.

'Abandoned Engineering', vanaf dinsdag 12 maart om 21.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers