NPO en omroepen lichten overkoepelend Plan van Aanpak aan staatssecretaris toe

woensdag 6 maart 2024

De Raad van Bestuur van de NPO heeft samen met een afvaardiging van het College van Omroepen het overkoepelende Plan van Aanpak toegelicht aan demissionair staatssecretaris van OCW Fleur Gräper-van Koolwijk.

Het plan moet leiden tot het realiseren van een sociaal veilige werkomgeving binnen de gehele publieke omroep. De NPO en omroepen zijn voornemens om het overkoepelende Plan van Aanpak bekend te maken na 20 maart.


De OGCO onder leiding van Martijn van Rijn deed in opdracht van de NPO onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen de landelijke publieke omroep. De commissie onderzocht de systemische oorzaken van grensoverschrijdend gedrag en deed een groot aantal concrete aanbevelingen.

Na de presentatie van het rapport van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) op 1 februari jl. zijn de NPO en de omroepen samen aan de slag gegaan om tot een overkoepelend Plan van Aanpak te komen met als primair doel erkenning, nazorg en preventie. Een ander belangrijk doel van het plan is het realiseren van effectief bestuur en toezicht. Het Plan van Aanpak geeft daarmee concreet opvolging aan de conclusies en aanbevelingen van het onderzoek van OGCO. De NPO heeft daarbij een verbindende rol en ziet toe op het realiseren van de uitvoering ervan. De omroepen en de NPO maken daarnaast voor hun eigen organisatie als werkgever een plan op maat dat in lijn zal liggen met dit overkoepelende Plan van Aanpak.

De staatssecretaris heeft de regeringscommissaris Mariëtte Hamer gevraagd om op het Plan van Aanpak te reflecteren. Naar verwachting zal de regeringscommissaris in de week van 25 maart met haar reactie komen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Code van Coppens' (SBS6)

Jamie en Steven Kazán mogen net als Donnie en Ammar op audiëntie bij de koning. Zijne majesteit ligt op sterven en ze moeten zijn nog kloppende hart zo snel mogelijk naar de hut van een medicijnman brengen. Onderweg besturen ze zelf een vliegtuig, maar ze komen tijdens een turbulente vlucht al snel in de problemen. Komen ze ongedeerd uit de jungle? Blijft het hart van de koning kloppen én worden ze de grote redders van het koninkrijk?
'Code van Coppens', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers