Opvallende opnamelocatie voor nieuw seizoen jeugdprogramma 'De Buitendienst'

donderdag 6 september 2018

Op het mediapark staat sinds kort de Siloknaller, de nieuwe opnamelocatie van De Buitendienst. Het team van 'De Buitendienst' wil minder CO2 uitstoten en bouwt om die reden een studio dichter bij huis.

De Siloknaller bestaat uit zes met elkaar verbonden veevoedersilo’s en is ontworpen door architect Jord den Hollander. Sosha Duysker, bekend van 'Het Klokhuis', is vanaf dit seizoen aan het presentatieteam toegevoegd dat verder bestaat uit Nienke, Kiefer en Matthijs.


'De Buitendienst' gaat in de nieuwe studio programma’s maken over hoe we anders kunnen eten, anders kunnen produceren en anders energie kunnen opwekken. Hiervoor bezoeken de presentatoren dit seizoen onderzoekers en kunstenaars met innovatieve en duurzame ideeën.

Sosha Duysker wordt in de eerste aflevering als nieuwkomer niet ontgroend, maar vergroend. Ze start een overlevingstocht, want wat hebben wij allemaal nodig om hier te overleven als er elke dag 200 duizend mensen bijkomen? Sosha heeft zin in haar nieuwe presentatieklus en heeft een zwak voor 'De Buitendienst': 'Het programma voelt als een soort wereldverbeteraar. Als je diep in mijn hart kijkt, ben ik dat ook altijd geweest. Hoe ouder ik word, hoe meer ik merk dat de wereld verbeteren niet zo makkelijk gaat en dat je het vooral bij jezelf moet zoeken. De kraan wat vaker tussendoor uit doen bijvoorbeeld. Het draait allemaal om bewust omgaan met jezelf, anderen en de wereld om je heen'.

Ook de rest van het seizoen gaan presentatieduo’s van 'De Buitendienst' op zoek naar antwoorden. Zo onderzoeken ze waarom we nog altijd zó graag fossiele brandstoffen gebruiken of testen ze in de show 'Paprikans' of een paprikaplant niet met minder water toe kan.

'De Buitendienst', vanaf vrijdag 7 september iedere week om 17.40 uur op NPO Zapp op 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers