RTL-CEO Sven Sauvé uitgeroepen tot Mediapersoon van het jaar 2023

maandag 11 december 2023
Foto: © RTL 2023

Sven Sauvé is door mediavakblad BM uitgeroepen tot Mediapersoon van het Jaar 2023. Sauvé kreeg de bijbehorende wisselbeker op maandag 11 december overhandigd door Arjen Lubach, de Mediapersoon van 2022.

Volgens de jury is Sauvé, CEO van RTL Nederland sinds 2017, ‘de aandrijver van de succesvolle transformatie van een traditioneel ‘B2B’-tv-bedrijf naar een ‘B2C’-mediabedrijf, met Videoland als blinkende parel op die kroon’. Dat dit streamingplatform van RTL de vaste nummer 2-positie in Nederland heeft verworven met inmiddels ruim 1,3 miljoen abonnees noemt BM een ‘prestatie van formaat’. Ook roemt het mediavakblad de resultaten van RTL Nederland op de reclamemarkt: 'Over 2022 bleek zelfs een recordwinst te zijn geboekt (161 miljoen euro op een omzet van 636 miljoen) en ook voor dit jaar zijn de commerciële vooruitzichten (relatief) gunstig, zeker binnen de Duits-Luxemburgse aandeelhoudersgroep.'


Ook prijst BM het feit dat RTL behalve in Videoland ook flink blijft investeren in de uitstekende nieuwsvoorziening door RTL Nieuws, marktleider is met haar lineaire zenders én verantwoordelijk is voor twee van de spraakmakendste, en bestscorende programma’s van 2023 ('De Verraders' en 'B&B Vol Liefde').

In de nieuwste editie van BM staat een uitgebreid interview met Sauvé. De speciale editie van het blad ook verkrijgbaar in de losse verkoop. Het interview is vanaf donderdag ook online te vinden op de website van het mediavakblad: https://www.broadcastmagazine.nl/.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers